У Києві презентують нову книжку культового історика Віктора Суворова

24 жовтня 2014
Редакція

29 жовтня у Києві відбудеться презентація нової книжки борця із міфами російської офіційної історії, українського історика Віктора Суворова – "Облом".

Вести презентацію будуть письменники Брати Капранови, які зробили переклад, та історик Сергій Грабовський, науковий редактор цієї книги.

У властивій парадоксальній манері співставлення офіційної радянської інформації та історичних фактів Віктор Суворов відкриває завісу закулісних інтриг верхівки Країни Рад наприкінці 1950-х років.

У 1957 році сталася подія світового масштабу – прогресивний люд вітав запуск першого штучного супутника Землі. Того ж року на батьківщині космічного досягнення ще однієї переломної події удалося уникнути. Факти свідчать, що у СРСР готувався державний переворот, до влади мав намір прийти Жуков. Та щось не вдалося, великий задум Маршала Перемоги "обломився" – напевно, в історії немає випадковостей.

Для українців книга особливо актуальна адже події, які відбулись в Угорщині 1956 року, дуже схожі на українські 2014-го.

Книжка має назву "Облом" – на честь невдалої спроби Жукова організувати державний переворот і наступної відставки та приниження "маршала перемоги". Так само, як і "Її ім'я було Татьяна" та "Кузькіна мать", входять до трилогії "Хроніки "Великого десятиліття".

Презентація відбудеться 29 жовтня о 18:00 в Музеї літератури (вул. Б. Хмельницького, 11, ст.м. Театральна). Вхід вільний.

Для довідки:

"Її ім'я було Татьяна" (книга 1) – це розповідь про те, як Хрущов прийшов до влади, як Радянський Союз збирався "підсмажити" Європу ядерними зарядами і захопити її, і ще багато про те, про що не розповідають на уроках історії. "Татьяна" – це ядерна бомба, яку Маршал Жуков випробував на радянських солдатах.

"Кузькіна мать" (книга 3)– книга присвячена Карибській кризі. "Кузькіна мать" – це не тільки крилатий вислів Хрущова, це ще й назва 50-мільйонної ядерної бомби. Ядерне протистояння Радянського Союзу та США тоді мало не поставило крапку у розвитку людської цивілізації.

Інформаційні партнери: ЗІКВисокий ЗамокКраїнаГазета по-українськиБуквоїдДруг Читача.
 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше