У ботанічному саду з’являться 12 регіонів Грузії

30 серпня 2016
Редакція
У Національному ботанічному саду ім. Гришка 24-25 вересня вдруге пройде "Велике грузинське застілля". Мета гастрономічної події — відтворити на площі у 2 гектари 12 регіонів однієї з найколоритніших країн світу і познайомити українців з традиціями грузинської кухні.

Скуштувати хачапурі по-аджарськи, по-імеретинськи і по-мегрельськи, хінкалі із Мцхети, лобіані з Джавахетії, кубдарі зі Сванетії, дізнатися легенду гурійських пирогів та сванської солі, побачити, як роблять кахетинське вино, і продегустувати найкращі грузинські вина, навчитися самому готувати аджику і соус сацебелі — ось неповний перелік того, що запропонують киянам і гостям столиці на гастрофестивалі.
 
"Грузинська кухня — одна з найдавніших у світі,  — розповідає організатор події Оксана Панкіна. — Наприклад, вино грузини робили ще у бронзовому віці, мінеральні джерела відкрили 1500 років тому, чурчхела з’явилася за часів царя Давида, понад 1000 років тому. Наша задача сьогодні — представити українцям усе розмаїття гастрономічної Грузії: від старовинних до сучасних рецептів. З цією метою ми умовно розбили територію ботанічного саду на 12 регіонів, кожен з яких представить свою головну страву. Більше того, ми запустили перший в світі гастроресурс про Грузію, на якому можна знайти унікальні автентичні рецепти, дбайливо зібрані з усіх куточків країни".
 
Окрім гастрономічних турів, забезпечувати які будуть більше 40 грузинських ресторанів, на гостей "Великого грузинського застілля" чекає насичена концертна і розважальна програма. У ботанічному саду виступлять учасник "Голосу країни" Шмагі Тагіашвілі і 5 колективів, серед яких представники школи Сухішвілі — ансамбль грузинського танцю "Іберіелі". На території фестивалю працюватимуть дитяча ігрова зона і 6 фотозон, спеціальні зони для чисельних майстер-класів — від танцювальних до кулінарних.
 
"У 2015 році ботанічний сад суттєво поповнив свою колекцію каменів завдяки першій події, — говорить директор Національного ботанічного саду ім. Гришка Наталя Заіменко. — Цього разу ми дуже чекаємо не меншу кількість людей і віримо, що зможемо зібрати кошти, необхідні нам для відкриття нової зони — зони виноградників. Гадаю, це символічно, що грузинський захід дозволить нам відкрити куточок, присвячений рослині, без якої світ не знав би, що таке вино".
 
"Велике грузинське застілля" відбудеться 24-25 вересня 2016 року.
З 11:00 до 20:00.
Національний ботанічний сад ім. Гришка, вул. Тимірязєвська, 1.

Вхід на подію безкоштовний, вхід у ботанічний сад:
для дорослих — 30 грн,
для дітей шкільного віку — 10 грн.
Для дітей до 7 років, пенсіонерів і пільгових категорій відвідувачів вхід безкоштовний.


Більше про подію читайте на сторінці www.facebook.com/events/1670335916618676
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше