Що таке "тру-крайм"?

ТРУ-КРАЙМ 
 
Справжній злочин - це жанр документальної літератури, подкасту та фільму, в якому автор досліджує реальний злочин та докладно описує дії реальних людей. 
До злочинів найчастіше відносяться вбивства; близько 40 відсотків зосереджені на розповідях про серійних вбивць. Справжній злочин проявляється у багатьох формах, таких як книги, фільми, подкасти та телешоу. Багато творів у цьому жанрі є перерахунком гучних та сенсаційних вбивств. Наприклад, як вбивство ДжонБенет Ремсі. 
 
ЗНАЙОМСТВО 
Я помітила, що в мене виник інтерес до людей, які несуть загрозу для суспільства ще в далекому шостому класі, коли почала дивитися телепередачу “Следствие вели... С Леонидом Каневским”. Спочатку вона здалася мені нудною та нецікавою, але з часом я потрохи усвідомлювала, що вже частоково звикла до її перегляду і кожна з історій про справжні злочини, які відбувалися власне в радянську епоху, бо саме вони є головною темою розповідей ведучого, поступово викликали в мені захоплення та бажання дивитися їх ще більше. В цій передачі фігурували такі відомі маніяки доби СССР, як Онопрієнко Анатолій Юрійович, Джумагалієв Микола Есполович, Чикатило Андрій Романович та інші.     
 
ТРУ-КРАЙМ, ЯК ХОБІ 
Час минав, я ставала все дедалі дорослішою людиною і на момент, коли мені виповнилося шістнадцять років, я для себе зрозуміла, що знаю про радянських серійних вбивць достатньо інформації, яка мене цікавила в їхніх біографіях і вирішила переключити свою увагу на іноземні злочини. Я ні в якому разі не отримую задоволення від того, що дивлюсь чи читаю про ці жахливі події, які створюють власними руками кожен з таких монстрів, бо й людьми ґвалтівників або інших злочинців важко назвати. В мене серце завмирає, коли хтось скоює настільки страшні вчинки, але водночас з’являється купа питань в голові. Нариклад, що спонукає ту чи іншу особу до того, що в один прекрасний момент вона бере ніж і її поведінка стає непередбачуваною? Про що вона думає чи взагалі може думати саме в цю хвилину, коли усвідомлено чи ні позбавляє життя свою жертву? Невже насправді комусь може подобатись в здоровому глузді заподіювати людям шкоду і прирікати себе на нескінченні переслідування з боку правоохоронних органів, поки тебе нарешті не спіймають і не посадять за ґрати? Мій інтерес сконцентрован виключно на мотивах і цілях, які переслідують ці потвори в людській подобі.  
Повертаючись власне до того року, коли я навіть і подумати не могла, що моє захоплення, виявляється, має назву “трукрайм” і коли я тільки розпочала пошуки нових ще невідомих мені матеріалів в цій тематиці, мою увагу привернуло це саме слово - “тру-крайм”, і натрапила я на нього завдяки тому, що як раз зацікавилася іноземними серійними вбивцями. Навряд чи я його зустріла, якщо продовжовувала б “сидіти” на одному місці і не розширювала б свій світогляд, стосовно цієї доволі “гострої” теми.    
 
МІНУСИ ТАКОЇ ЗАЦІКАВЛЕНОСТІ 
Продовжуючи більш детальніше вивчати нову інформацію щодо найвідоміших злочинів, я почала знаходити в соц. мережах групи відповідної тематики, де є багато зацікавлених користувачів, яким також до душі це хобі, але деякі з них в мене викликали занепокоєння. Точніше, їх коментарі з приводу того чи іншого посту. Дехто, як мені здається, дійсно відчуває захоплення та, можливо, саме нездоровий інтерес до вбивць і навіть є така розповсюджена думка, що ті, хто в прямому сенсі пишається “досягненнями” маніяків, самі мають бажання стати такими, як вони. Тобто, такими ж, як їх “кумири”. Це в голові не вкладається, але такі хворі люди, на привеликий жаль, дійсно є серед нас. Це може створювати додаткову загрозу в вигляді нових страшних злочинів.     
 
Цікавитися тру-краймом, на мою думку, доволі корисно і пізнавально, бо нові знання ніколи не будуть зайвими та завдяки цьому захопленню я відзначила для себе, що завжди необхідно бути на сторожі в повсякденному житті і остерігатися підозрілих особистостей, тому що людська жорстокість не знає меж. Хто знає, звідки на неї потрібно чекати кожної миті?   

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com