Торт "Вишневий поцілунок"

Інгредієнти:

Корж:

Яйце - 2 шт. 
Борошно - 1,5 скл. 
Цукор - 0,5 скл .; 
Молоко згущене - 0,5 бан 
Сметана - 200 г 
Сода (погасити) - 1 ч. л. 
Какао-порошок - 2 ст.л. 


Крем: ​

Яйце - 1 шт. 
Борошно-1 ст.л. з гіркою 
Цукор - 3 ст.л .; 
Молоко згущене - 0,5 бан. 
Молоко - 1 скл. 
Масло вершкове - 200 г 
Для прикраси і просочення: 
Вишня (заморожена) - 300 г 
Лікер (амаретто, можна коньяк) - 3 ст. л.
глазур * 


Готуємо:
 
Для тіста змішуємо в комбайні (або міксером) яйця, цукор, какао-порошок і чайну ложку соди (погашеної оцтом або соком лимона). Додаємо борошно, сметану і половину банки згущеного молока, тісто буде рідкувате.

Виливаємо тісто в деко, вистелене папером для випічки (враховуємо, що тісто підніметься на висоту 2-3 см). Випіпаємо при 180 град. близько 20 хвилин (встромлений сірник повинен бути сухий).

Крем:

Для крему змішуємо яйце, столову ложку з верхом борошна, цукор і склянку молока. Ставимо на вогонь, постійно помішуючи, доводимо до кипіння, на повільному вогні варимо до загустіння.

Охолоджуємо.

Вершкове масло збиваємо міксером на повільній швидкості. Додаємо остиглий крем, кожен раз збиваємо до однорідності. Потім вливаємо згущенку (половину банки), збиваємо повільно, а потім ще дві-три хвилини на максимальній швидкості, щоб вийшов легкий, повітряний крем.

Збираємо торт:

Вишню розморозимо, що стекла сік змішуємо з амаретто (або коньяком, або чим-небудь іншим - за смаком) і будемо використовувати для просочення коржів.

Розрізати корж на 3 частини, одну порізати квадратиками. Кладемо на тарілку корж, просочуємо сумішшю соку і амаретто, далі - крем і вишня.

Наступний корж, полити кремом, викласти вишню, потім шматочки рубленого коржа, знову крем і вишня. Полити торт глазур'ю)

* Глазур

6 стол.ложок цукру
2 стол.ложки какао
3 стол.ложки гарячого (!) Молока
50 гр. масла.


Щоб вийшлов гарний глазур, треба обов'язково дотримуватися пропорції. Все це змішуємо і ставимо на плиту весь час помішуючи. Доводимо до кипіння, але не кип'ятимо. Головне щоб розтанув цукор. Знімаємо з плити, чекаємо хвилину-дві і готово.
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше