Торт "Спартак"

30 грудня 2014
Oksana Galuga

Хто не пам'ятає популярний у 80-90х рр торт "Спартак"? Ось й ідея, що б такого смачненького приготувати до святкового столу. Адже що може бути кращим, ніж ласощі власного виробництва ;) Вуаля – простий рецепт приготування крок за кроком! Рецепт позичили у SMAKPLUS.

Інгредієнти:

Для крему:

  • Масло - 300 г
  • Цукор - 200 г (1 склянка)
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку - 75 г (3 стол. ложки)
  • Молоко - 500 мл

Для тіста:

  • Молоко - 200 мл
  • Мед - 60 г (2 стол. ложки)
  • Масло - 50 г (2 стол. ложки)
  • Яйце - 2 шт
  • Цукор - 200 г (1 склянка)
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку - 480 г (3 склянки)
  • Какао-порошок - 75 г (3 стол. ложки)
  • Розпушувач тіста - 5 г (1 чайн. ложка)

Спосіб приготування:

  1. Молоко (200 мл) з маслом (50 г) і медом викладаємо в каструлю (не менше 1,5 л – потім до неї мають ще поміститись інші інгредієнти). Цю каструлю вкладаємо в більшу, заповнену водою так, щоб дно меншої каструлі було трохи занурене у воду (конструкція "водяна баня"), і все разом кладемо на вогонь.
     
  2. Поки масло і мед тануть на водяній бані, окремо розтираємо за допомогою міксера 2 яйця зі склянкою цукру до побіління.
     
  3. Яєчну суміш доливаємо до гарячої молочно-медово-масляної маси, весь час мішаємо і тримаємо на водяній бані ще 5 хв. Потім знімаємо з вогню і виймаємо меншу каструлю з гарячої води.
     
  4. Окремо борошно (400 г або 2,5 склянки – решта піде на підсипання) змішуємо з какао і розпушувачем. Гарне перемішування (можна просіяти разом через сито) гарантуватиме, що в готовому торті не попадеться "на зуб" розпушувач. Брр!
     
  5. Суху суміш по трохи додаємо до підготованої гарячої маси. Вимішуємо спочатку ложкою, потім – руками (тісто вже вистигне до того часу, не бійтесь!). Якщо є комбайн – ще краще. Готове тісто ділимо на 8 частин-"колобків".
     
  6. Кожний колобок розкачуємо на тонку паляничку, підсипаючи рештою борошна. Прикладаємо лекало-форму, наприклад, кришку від каструлі, і обрізаємо зайве. Обрізки тіста не викидаємо, з них буде ще 1 паляничка. Пекти по 3 хв при температурі 180 градусів.
     
  7. Для заварного крему змішуємо 500 мл молока з 3 стол. ложками борошна, нагріваємо, постійно помішуючи, на водяні бані аж поки маса гарно не загусне. охолоджуємо. За той час розтираємо міксером 300 г масла зі склянкою цукру і підмішуємо холодну заварну масу.
     
  8. Вистиглі палянички на торт "Спартак" (9 шт. – з 8 колобків і 1 з обрізків тіста) перемащуємо заварним кремом (на кожній паляничці поміститься 3-3,5 стол. ложки крему). Складаємо торт. Ставимо його в холод на 8 год, щоб палянички просякли кремом.
     
  9. Боки торта "Спартак" можна акуратно обрізати ножем. Зверху, за бажанням, прикрашаємо білковою глазур'ю і посипаємо какао. Все, залишилось прибрати робочу поверхню, поправити манікюр (ми ж не тільки господиньки, але й красуні :)) і можна кликати гостей!
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше