ТОП-смачних рецептів з корисних інгредієнтів

На дворі осінь – найбагатша пора року, яка дарує щедрі врожаї різноманітних овочів та фруктів. Дієтологи стверджують, що найкорисніші продукти – саме сезонні. Тому всеукраїнський сервіс доставки продуктів Zakaz.ua підготував добірку рецептів, з яких ви дізнаєтесь, як смачно приготувати осінні смаколики з гарбуза, спаржі, батату та кольорової капусти.

Запашний гарбузовий крем-суп

Жовтень – сезон врожаю гарбузів, які багаті неймовірним набором корисних речовин, вітамінів і мікроелементів. В осінню пору Zakaz.ua радить додати у свій раціон страви з гарбуза. Вони мають не лише купу корисних властивостей, але й яскравий колір, який здатен покращити настрій у непогожу осінню днину. Тому розпочнемо нашу добірку рецептів з першої страви до столу — вершкового супу-пюре з гарбуза. Це ніжна ароматна страва, яка унікальна тим, що дозволяє кухареві експериментувати. Щоразу ви можете додавати в цей суп нові інгредієнти: підсмажений бекон, горішки, насіння або сметану. І щоразу ви будете отримувати абсолютно новий смак. Головна умова — наявність гарбуза, як основного інгредієнта. 

Інгредієнти: 

  • гарбуз 500 г;
  • вершкове масло (100 г);
  • вершки 15% (200 мл);
  • ріпчаста цибуля 1 шт;
  • куряча грудка 1 шт;
  • сіль;
  • чорний перець;
  • мускатний мелений горіх;
  • коріандр;
  • цукор;
  • сухий подрібнений часник;
  • зелень для декору.

Спосіб приготування 

Крок 1. Гарбуз очищуємо від шкірки та нарізаємо кубиками середнього розміру. Після ставимо на плиту глибокий сотейник та викладаємо до нього 50 г вершкового масла, додаємо кубики гарбуза. Смажимо на помірному вогні приблизно 5 хвилин.

Крок 2. Подрібнену ріпчасту цибулю відправляємо смажитися до гарбуза. Приправте суміш спеціями, за смаком додайте: сіль, цукор, перець, мускатний горіх, коріандр та сухий часник. Перемішуємо і продовжуємо смажити на помірному вогні, поки спеції не розкриють свої аромати. За кілька хвилин після додавання цибулі заливаємо до гарбуза вершки та готуємо отриману суміш ще 5 хвилин. 

Крок 3. Поки основа для супу готується, подрібніть куряче філе. На окремій сковороді обсмажте кубики курятини до золотистої скоринки на вершковому маслі. 

Крок 4. Коли гарбузово-вершкова суміш звариться, а м‘ясо піджариться - знімаємо все з плити. Додаємо курятину до вершків та за допомогою блендера перетворюємо все на крем-суп.

Крок 5. Фінальний штрих - декор! Щоб ваш супчик мав апетитний вигляд, прикрасьте його кількома шматочками обсмаженої курочки та зеленню. Щоб довершити страву, радимо заздалегідь у духовці або на пательні приготувати сухарики з хлібу.

Зберігайте рецепт та насолоджуйтеся осінню на повну! Аби не проґавити жодної важливої деталі, дивіться відео-інструкцію приготування.

Цвітна капуста під сирним соусом 

Цвітну капусту також радимо додати в осінній раціон. Цей овоч - справжнє джерело вітамінів. Капуста зміцнює імунну систему та захищає організм від інфекційних захворювань будь-якого походження. У ній міститься вітамін, необхідний для правильного функціонування очей і хорошого зору. Крім того, цвітна капуста – малокалорійний овоч, багатий клітковиною. Вона уповільнює процес травлення, завдяки чому довше зберігається відчуття ситості. Нею можна замінити продукти, що містять вуглеводи, такі як крупи та картопля. Дуже добре справляється з очищенням організму від шлаків, холестерину та інших шкідливих елементів. Підходить тим, хто хоче схуднути. 

З огляду на такий калейдоскоп корисних властивостей капусти для здоров'я нашого організму, фахівці Zakaz.ua просто не могли пройти повз та вирішили поділитися з вами смачним рецептом кольорової капусти під сирним соусом. Це проста у приготуванні та водночас корисна закуска, яка може бути і гарніром, і основною стравою до вашого столу.

Інгредієнти: 

  • цілий качан цвітної капусти - 1 шт., вага до 700 г;​
  • сир чеддер - 100 г;
  • вершки 20% - 100 г;
  • сир пармезан - 10 г;
  • сіль за смаком;
  • зелень для декору.

Спосіб приготування 

Крок 1. Візьміть каструлю, в яку легко поміститься ваш качанчик капусти. Закип'ятіть воду та додайте сіль за смаком. Відваріть в окропі капусту до м'якості, час готування — 15 хвилин максимум. Готову цвітну капусту перекладіть у зручну для запікання форму або посудину. Змащувати не потрібно, нічого не прилипне.

Крок 2. Поки вариться капуста, приготуємо сирний соус. Заздалегідь натріть сир чеддер та пармезан на крупній тертці. Чеддер знадобиться одразу для соусу, а пармезан пізніше - для фінального кроку. У сотейник вилийте вершки. Готуємо на помірному вогні. Як тільки вершки стануть гарячими, додайте до них натертий чеддер. Лопаткою або вінчиком постійно помішуйте, щоб не утворилися грудочки. Вогонь мінімальний. Знімайте з плити, коли соус стане однорідним, а сир повністю розтопиться. 

Крок 3. Далі щедро полийте відварену капусту густим сирним соусом. Посипте страву натертим пармезаном для смаку та краси. 

Крок 4. У розігрітій до 200 °C духовці запікаємо капусту 10-12 хвилин до апетитного золотистого кольору. Вуаля! Надзвичайно корисна і смачна страва готова! Смакуйте із задоволенням =) 

Щоб не допустити помилок, дивіться детальну відео-інструкцію рецепту на YouTube-каналі сервісу доставки продуктів Zakaz.ua. 

Соковита спаржа у беконі з бататом

Спаржа або аспарагус дуже корисна для організму людини. У стеблах і листках аспарагуса містяться: органічні кислоти, крохмаль, моносахариди та дисахариди, клітковина та безліч вітамінів. Щодо калорійності - спаржа вважається дієтичним продуктом, адже в 100 г міститься всього лише до 30 ккал. Тому в останні кілька років вона набула шаленої популярності серед українців. Зі спаржі роблять вишукані закуски, салати, супи, гарніри, додають у відкриті пироги і тарти, фрітати й інші легкі страви. У свою чергу Zakaz.ua ділиться з вами легким та смачним рецептом соковитої спаржі з бататом під сирним соусом. 

Інгредієнти: 

  • пучок спаржі аспарагус;​
  • вершки 15% - 200 мл;
  • сир чеддер 200 г;
  • бекон 200 г;
  • батат 1 шт.;
  • декілька томатів черрі;
  • сіль та перець. 

Спосіб приготування 

Крок 1. Миємо спаржу, зрізаємо тверду частину знизу стебла - приблизно 1,5−2 см. Шматочки бекону посипаємо сіллю та чорним перцем за смаком. Далі по три стебла спаржі обмотуємо беконом та викладаємо на деко для запікання.

Крок 2. Помитий батат нарізаємо однаковими за розміром ломтиками. Також викладаємо на деко поряд зі спаржею. Відправляємо все у розігріту до 200 °C духовку на 20 хвилин. До речі, час можна зменшувати, якщо хочете отримати більш хрустку спаржу, поки вона не пустила багато соку.

Крок 3. У той час, поки спаржа у духовці, приготуємо сирний соус. У сотейник вилийте вершки і поставьте на помірний вогонь. Натріть сир чеддер та додайте до вже гарячих вершків. За схемою з попереднього рецепту капусти, постійно помішуйте соус, щоб не утворилися грудочки та зніміть з вогню, коли він стане однорідним.

Крок 4. Щойно страва у духовці буде готова, швиденько викладайте спаржу і батат на тарілку, щедро полийте їх сирним соусом. Задля декору та свіжості смаку радимо покласти на тарілку декілька шматочків помідорів черрі. Смачного! 

Дивіться детальну відео-інструкцію рецепту. 

“Аби не витрачати зайвий час на похід до супермаркету, щоб придбати потрібні інгредієнти, радимо замовити все онлайн на сайті або у мобільному додатку Zakaz.ua. Це дозволить значно зекономити ваш час та кошти під час продуктового шопінгу і швидко придбати потрібні продукти, не виходячи з будинку. Насолоджуйтесь дарами осені на повну! А щоб не хворіти, зміцнюйте свою імунну систему, збільшуючи у раціоні споживання корисних овочів та фруктів”, - радить Євген Нетреба, комерційний директор Zakaz.ua. 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com