Добірка українських YouTube-каналів у період війни

16 травня 2022
Юлія Сергієнко

Активна фаза війни в Україні стала драйвером для розвитку блогосфери. Деякі російськомовні блогери переходять на українську, хтось починає нові проєкти, а українці більше цікавляться вітчизняним продуктом. 

Для вас підготували добірку українських YouTube-каналів, за якими варто вже зараз спостерігати та підтримувати. Бережіть себе і гайда дивитися! 

1. Телебачення Торонто

Тижневик "ґрати, песик, дужка, гривня, знак питання, долар, нуль" не зупиняє роботу. Нині доповнюють канал новими форматами, активніше публікують відео та аналізують в іронічній формі головні новини України і світу.

2. Кучерявий

Для протидії російській пропаганді та наративам рф, було створено окремий канал “Кучерявий”. Відео виходять в рамках національного телемарафону. Автор - телеведучий Віктор Дяченко, який також розвиває освітній проєкт “Українська мова”.

Сатирично-іронічні добірки фейків та дивакуватих ситуацій на росії виходять під назвою “Що там на болотах?”

3. Загін кіноманів

Створив канал Віталій Гордієнко – актор театру і кіно та відеоблогер. Тут ви знайдете огляди фільмів і серіалів, телешоу та аналіз війни через кіноіндустрію. Загалом Віталй радить подивитись його відео і сформувати своє уявлення про що його канал. 

4. Tokar.ua

Автор каналу - Назар Токар. Блогосфера знає його у ролі адміністратора української Вікіпедії. Відео на каналі присвячено темам астрології, історії, медицини, технологій, Вікіпедії. Останнім часом “простими словами про складне" він розповідає про новини та російську пропаганду.

5. STERNENKO

Щоденні відео публікує активіст і громадський діяч Сергій Стерненко. Фокус його уваги - викриття дій росії проти України, розгляд головних наративів російської пропаганди.

6. Yanina Sokolova

Телеведуча Яніна Соколова продовжує у саркастичному форматі знімати відео про новини в Україні та політичні процеси. Нові відео - це аналіз фейків, що поширює росія. 

7. Мюслі UA

Якщо ви любите жарти і тролінг - це йканал для вас. Автори називають себе “першим політичним розважальним каналом в Україні”. Під час війни вони активно тішать аудиторію авторськими пісенними жартами на слова відомих українців.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше