ТОП-7 українських виконавців, яких варто послухати

20 квітня 2015
Андрій К.
Українці – співуча нація – це наші земляки неодноразово доводили, підкорюючи найбільші світові сцени. Ми любимо співати, тож не дивно, що наша країна завжди була багата на яскраві голоси і талановитих артистів.

Вітчизняні виконавці були одними з тих, хто відкрив нашу країну світу. Вони завойовували популярність за кордоном, створюючи таким чином міжнародний імідж України. Вони підкорюють сцени по всьому світу, збираючи повні зали глядачів в різних куточках земної кулі.

В тому, що український шоу-бізнес багатий на таланти, можна переконатися і дивлячись на численні співочі та талант шоу, які зараз буквально заполонили телепростір. Деякі українські зірки навіть представляють сусідні країни на міжнародних конкурсах (що, в принципі, для іміджу країни не погано, та все ж, будемо сподіватись, що скоро вони повернуться до рідного краю).

Нижче наведена підбірка виконавців, які на даний час є найбільш яскравими представниками, якщо хочете, символами української музичної індустрії, а їхня музика й справді варта уваги слухачів. Їхні концерти – це справжні шоу, а музика та слова пісень глибоко западають в душу слухачів, викликаючи шквал емоцій.

Це не повний список хороших українських музикантів, а лише суб’єктивна думка та відображення музичних смаків автора статті.

Олександр Пономарьов


 
Олександр на сцені ось уже 22 роки. Його називають "золотим голосом" нашої країни. Він народний артист, співак, поет, композитор, аранжувальник, телеведучий, актор і музичний продюсер. Перший учасник від України на міжнародному конкурсі "Євробачення" та перший, хто удостоївся музичної премії "YUNA" (Yearly Ukrainian National Awards - такий собі український аналог закордонного "Греммі") в номінації "кращий виконавець".

Останній рік через ситуацію в країні співак повністю відмовився від комерційних виступів та зосередився над роботою у студії:  

"Зараз мені не до пісень. Коли гинуть люди, співати не хочу, - в такий час шоу-бізнес не має значення! Виходжу на сцену лише для хлопців, які воюють, і беру участь у благодійних концертах. Але веселих пісень не співаю принципово".

Іван Дорн


 
Іван  Дорн – український співак і телеведучий, розпочинав як учасник гурту "Пара Нормальних". В 2010 році зайнявся сольною кар’єрою. Тричі поспіль з 2013 по 2015 роки отримував премію "YUNA", як "кращий виконавць".

На даний час Іван Дорн - один із найбільш затребуваних виконавців України. Можливо, справа у його кавері на пісню Скрябіна "Танець пінгвіна", хто зна. Однак факт залишається фактом, його концерти збирають аншлаги в різних куточках країни.

Минулого року на фестивалі "Нова хвиля" у Юрмалі Іван вийшов на сцену в светрі з тризубом і заспівав українською все ту ж пісню "Танець пінгвіна". Такий вчинок співака викликав шквал критики російських пропагандистів, які навіть пропонували заборонити його виступи та ротацію його пісень в Росії.

За повідомленням волонтерів, Іван багато допомагає українській армії, хоча на відміну від деяких колег він не відмовився від концертів, зокрема і в Росії.

Тіна Кароль


 
Тіна Кароль – співачка, телеведуча, солістка ансамблю Збройних сил України. Вона переможець та лауреат численних музичних конкурсів та премій. В 2005 році отримала звання народної артистки України і стала наймолодшою виконавицею з таким почесним титулом. А вже в 2009 році Тіна стала заслуженою артисткою України. Її альбоми отримували "золотий" та "платиновий" статуси.

Тіна не тільки талановита, але й дуже красива жінка. Тож не дивно, що їй дісталися престижні премії "Найкрасивіша жінка України" та "Найкрасивіша співачка України". В 2013 році її навіть було визнано "Жінкою року". А в 2014 році вона здобула перемогу на премії "Yuna" в номінації "Краща співачка року".

Тіна Кароль активно займається благодійністю. Фонд "Полюс притяжения" - благодійна ініціатива співачки, метою якої є допомога дитячим онкологічним відділенням міських та обласних лікарень усіх міст України.

В даний час співачка активно гастролює містами України зі своєю концертною програмою "Я все ще люблю".

Loboda


 
Loboda (Світлана Лобода) - популярна українська співачка, ведуча, автор пісень, актриса, дизайнер власної марки "F*ck 'n' macho", фотограф, колишня солістка групи "ВІА Гра", заслужена артистка України.

За час своєї сольної кар'єри вона "назбирала" чимало хітів, які дуже часто потрапляли до першої п'ятірки різноманітних українських радіо та TV-чартів. Через досить відверті сцени у відео-кліпах за Лободою закріпився імідж найбільш сексуальної та епатажної зірки на українській поп-сцені.

Зараз співачка виховує дочку Єву та активно займається творчістю. За її словами, головним музичним критиком для неї є її маленька дочка: "Моя дочка - вона і мій головний музичний критик, і основне джерело натхнення. Я завжди по ній можу зрозуміти, буде нова пісня "жити" чи ні. Єва стала першою, хто почув пісню "Не нужна", і вона почала підспівувати з перших же слів. Це виглядало дуже смішно, а я відзначила про себе: "Треба ж, а у моєї дитини, виявляється, хороший слух!"

Що ж, схоже в сім’ї Лободи росте таки професійний музичний критик, адже пісня "Не нужна" й справді набирає зараз шаленої популярності.

Океан Ельзи


 
Океан Ельзи – культовий український рок-гурт, багаторазово визнаний публікою та критиками як краща рок-група і краща live-група не тільки України, але й СНД та Східної Європи.

Океан Ельзи – це експресивний, самовідданий концертний драйв, унікальне поєднання справжньої слов'янської мелодійності з потужною роковою енергетикою. Хлопців не одноразово визнавали "Найкращим рок-гуртом" за підсумками року, а їхня платівка "Суперсиметрія" вперше в Україні отримала статус двічі платинової. Усього на території України продано понад мільйона дисків ОЕ.

Сольні концерти гурту, головною умовою яких є живий звук, незмінно викликають великий інтерес, збирають повні стадіони та концертні зали.

Протягом 2014 року гурт проводив всеукраїнський тур, приурочений своєму 20-річчю. 21 червня 2014 в рамках цього туру відбувся концерт у Києві в НСК "Олімпійський". Концерт тривав понад 3 години і зібрав понад 70 тисяч відвідувачів, що зробило його наймасовішим концертом в історії України.

За словами Святослава Вакарчука, Океан Ельзи ніколи не братиме участі в конкурсах і фестивалях, тобто у заходах, де учасники змагаються за місця. Такий принцип гурт ухвалив ще на початку існування, після розчарування на одному з фестивалів, де "ОЕ" лідирував від початку аж до виступу останнього колективу, який і здобув перемогу. "ОЕ" посів тоді друге місце.

Скрябін


 
Скрябін - український гурт, який пройшов довгий шлях у пошуках власного музичного "обличчя" – від виконання сінті-попу, електронної альтернативи, дарк-вейву та пост-панку до поп-року в останні роки творчості. Склад гурту також неодноразово змінювався. Єдиним постійним учасником колективу з часу його заснування і до своєї смерті був Андрій "Кузьма" Кузьменко.

Цього року гурту "Скрябін" виповнилося б 26 років. За цей час музиканти випустили 18 альбомів. Незабаром має відбутися великий концерт, присвячений пам’яті Кузьми, в якому візьмуть участь друзі та колеги музиканта, які також клопочуться про те, щоб Андрієві присвоїли звання народного артиста України.

Мати Андрія Кузьменка наполягає на тому, щоби гурт "Скрябін" продовжив існування та виконував пісні Кузьми.

Разом з тим вона зауважила, що соліст має бути не один. Мати загиблого музиканта наполягає на складі оновленого гурту "2 хлопці та Оля". Щодо назви, вона зазначила, що надає перевагу підказаній фанами – "Скрябін 2.0". "Я думала, "Скрябін-продовження", - уточнила вона.

Бумбокс


 
Бумбокс – український хіп-хоп і фанкі-ґрув гурт. Створений у 2004 році в Києві вокалістом Андрієм Хливнюком та гітаристом Андрієм "Мухою" Самойлом.

Минулого року колектив відсвяткував 10-річчя свого існування. За цей час хлопці видали п’ять платівок, дали понад 700 концертів, записали музику до кількох фільмів та серіалів.

Після російської агресії в Україні гурт відмовився від усіх концертів на території країни-окупанта. Також хлопці віддали на благодійний аукціон свою статуетку "Золотий грамофон", яку присуджує російська радіостанція "Русское Радио". За словами фронтмена "Бумбокса", всі гроші, отримані від продажу статуетки, підуть на допомогу постраждалим в АТО.

До річниці подій на Майдані гурт "Бумбокс" разом з Джамалою та Дмитром Шуровим записали композицію "Злива", яка одразу отримала велику популярність в Україні.


Слухайте українську музику, діліться в коментарях інформацією про творчість своїх улюблених вітчизняних виконавців і головне, любіть українське та Україну!
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Юрій Мостовий Юрій Мостовий 13 травня 2015
Окрім Скрябіна, нічо хорошого нема... аблом ))))
Як запобігти крадіжкам у магазині
Світ роздрібної торгівлі швидко розвивається, і коли ви керуєте величезною кількістю запасів, безпека стає важливою увагою. Крадіжка, вандалізм та шахрайство — це лише деякі проблеми, з якими стикаються роздрібні магазини щодня.
Читати більше