Топ-7 книг для зимового читання!

31 грудня 2017
Олена Українка
На вулиці холодно, темніє рано. Саме час влаштуватися зручніше під теплим пледом з якоюсь атмосферною книгою та чашкою гарячого шоколаду. Читати можна що завгодно, але найкраще – щось зимове, святкове, життєствердне!

1. О. Генрі "Ялинка з сюрпризом"

cathyso3.wordpress.com
 
Твори визнаного майстра слова - О. Генрі - найкраще новорічне читання. Ця дивовижно атмосферна проза змусить повірити в чудеса навіть найбільшого скептика. Головні герої оповідань - це ціла палітра різних образів. Проза О. Генрі про вічні цінності, які хвилюють кожного з нас. Читаючи книгу, переймаєшся духом різдвяних чудес і магії.

2. Е.Т.А. Гофман "Лускунчик і Мишачий король"

atmeclub.com.ua
 
Вічна класика - різдвяна історія про прекрасного принца і про злого мишачого короля. Лускунчик - це не хто інший, як Зачарований принц, якому доведеться пройти через безліч казкових випробувань, щоб стати знову людиною. Незважаючи на те, що ми всі читали цю казку в дитинстві, не зайвим буде її прочитати знову.

3. Сьюзан Войцеховскі "Різдвяне диво містера Тумі"

uway.in.ua
 
Новорічна казка про те, як людина, котра втратила надію, знайшла радість у житті, вже не сподіваючись на це. Сторінки книги - це різдвяне диво, яке так і хочеться відчути напередодні свят. Зворушлива історія про втрату близьких, любов та зцілення, сподобається не тільки дорослим, але й дітям.

4. Туве Янссон "Чарівна зима"

karalevna.com.ua
 
Знамениті на весь світ мумі-тролі та їхні друзі запрошують усіх заглянути в їхню гостинну Долину. Як ми знаємо, мешканці Долини взимку сплять, але Мумі-троль виявив, що вже виспався. За цю довгу зиму нашим героям належить пережити небезпечні пригоди. Книга кумедна і життєрадісна, - найкращі ліки від смутку перед новорічними святами.

5. Кріс ван Олсбург "Полярний експрес"

toloka.to
 
Напередодні Різдва маленький герой казки вирішив відправитися на Північний полюс, туди, де серед снігів живе Санта Клаус. Він обіцяє подарувати хлопчикові все, що той забажає. Кріс ван Олсбург розповідає про сучасні новорічні пригоди і про те, як повірити в дива.

6. Чарльз Діккенс "Різдвяні повісті"

telnova.mk.ua
 
Збірка творів, присвячених темі Різдва та різдвяних свят. Повісті написані в 1840-х роках, але, тим не менше, не втрачають своєї актуальності. "Різдвяні історії" можна перечитувати щороку, усвідомлюючи, що свято - завжди в нас самих, не варто для цього чекати наближення Нового року. Проза Діккенса здатна позбавити від зимової нудьги і додасть святкового духу до повсякденних турбот. 

7. Дж. Р. Р. Толкін "Листи Різдвяного Діда" 

livelib.ru

Чарівний світ, який Толкін придумав для своїх дітей, допоможе знову зануритися в дитинство. Перший лист було написано старшому синові в 1920 році, а останній - дочці в 1943-му. Різдвяний Дід відповідав на листи дітей, розповідав про своїх друзів і помічників, а також про те, які події відбуваються на Північному полюсі.

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com