ТОП-5 новинок науки і техніки за два останні тижні липня

17 липня 2014
Korol Volodymyr
Копія iPhone 6, електромобіль Tesla III, новий робот-гуманоїд Honda ASIMO, “рулонні” екрани LG і автомобільна медіа-система від Apple. ТОП-5 новинок науки і техніки за два останні тижні липня.

Китайці вже підробили iPhone 6


Поки Apple активно готується до запуску iPhone 6, китайські умільці часу дарма не втрачали і вже створили копію новинки. Підробка, судячи з усього, виготовлена ​​за фотографіями тих макетів, які нещодавно з'явилися в мережі.

Про появу перших підробок iPhone 6 повідомив головний редактор французького видання NowhereElse Стів Хеммерстоффер. Працює вона, як нескладно здогадатися, під управлінням операційної системи Android, стилізованої під IOS. Зовні копія дійсно дуже схожа на всі ті макети, що ми бачили на шпигунських знімках. Причому, китайці вирішили скопіювати і фірмовий логотип Apple на задній кришці з усіма маркуваннями. Про технічні характеристики підробки поки нічого не відомо.

Тесла анонсувала електромобіль Модель III


Генеральний директор Tesla Motors Елон Маск нарешті розвіяв ряд чуток, які до сьогодні ходили в колах автолюбителів. Компанія планує запустити в продаж новий електромобіль, який повинен стати конкурентом BMW 3-серії. Нова модель буде називатися Tesla Model III і, начебто, коштуватиме в межах 35 тисяч доларів, що набагато менше, ніж інші моделі бренду. Нові моделі будуть збиратися на майбутніх Мегазаводах Тесла, розташування яких поки також не відоме.

Хоча Модель III і анонсована, характеристики оприлюднять тільки в 2016 році. А початку продажів можна не очікувати щонайменше до 2017 року.

Honda показала оновлену версію робота ASIMO


Японська компанія Honda працює над своїм гуманоїдним роботом ASIMO останніх десять років, але, здається, тільки зараз цей проект починає виглядати дійсно корисним. Новітня версія дроїда, схожого на того, якого ми бачили близько двох років тому, отримала вельми серйозні оновлення.

Нова версія ASIMO отримала нові ноги, які тепер дозволяють роботові пересуватися на більш грубих поверхнях, йти назад і бігати зі швидкістю майже 10 кілометрів на годину. Також робот отримав і оновлені руки, які тепер стали більш гнучкими і мають13 ступенів свободи, дозволяючи дроїдам брати і маніпулювати об'єктами без ризику їх зламати або впустити.

Оновлення стосуються не тільки фізичного боку ASIMO. Також у Honda істотно поліпшили штучний інтелект робота. Тепер “міні-термінатор” може ходити без підтримки оператора, стежити за поведінкою людини і передбачати її подальші дії. Крім цього, ASIMO здатний розпізнавати в натовпі голоси та обличчя людей і навіть розпізнавати кілька голосів, коли ті звучать одночасно. Але що ще більше вражає, так це його можливість спілкуватися мовою жестів - все завдяки оновленим рукам, пальці яких стали більш гнучкими.

LG продемонструвала OLED-екран, який можна згорнути в рулон


Минулого тижня LG продемонструвала робочий прототип 18-дюймової OLED-панелі/екрану з роздільною здатністю 1200х810, який можна згорнути в рулон діаметром 3 см. Це стало можливим завдяки використанню поліаміду в якості задньої підкладки, яка відрізняється від пластику більшою гнучкістю і меншою товщиною.

До 2017 року компанія планує створювати UltraHD-панелі з діагоналлю 60 і більше дюймів, які можна буде згорнути в рулон. Життєво необхідною таку можливість складно назвати, проте певні зручності вона принесе. Іноді буває корисним просто прибрати свій телевізор в цілях економії місця, а монітор можна буде взяти із собою куди завгодно просто звернувши його в рулон. Не забули в LG і про прозорі екрани і показали прототип подібної панелі. Як заявляють в компанії, їх прототипи в три рази прозоріші за наявні аналоги конкурентів.

CarPlay з'явиться в автомобілях Volkswagen


До недавніх пір концерн Volkswagen зберігав "сором'язливе" мовчання щодо можливої співпраці з Apple, стосовно питання використання автомобільної медіа-системи CarPlay. Однак досить скоро ситуація може змінитися.

Як повідомляють джерела, дві компанії вже ведуть переговори про інтеграцію CarPlay в автомобілі Volkswagen. Згідно з цими повідомленнями, офіційного анонсу можна чекати вже цього місяця, але от більшість деталей співпраці невідомі - є лише інформація, що VW не змінюватиме модельний ряд 2015 року, і інтеграція системи почнеться лише в 2016 році. Будь-яких коментарів від самих компаній поки не надходило.

Матеріал підготовано для Редколегії UA Modna
Автор - Володимир Король
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше