Точність і надійність: як кварцовий годинник змінив уявлення про час

24 травня 2024
Редакція

Застосування кварцових кристалів у XX столітті стало одним із найважливіших інновацій годинникового мистецтва. Ця технологія перевернула уявлення про точність і функціональність механізму в годинниках.

Нині купити кварцовий годинник можна в інтернет-магазині BestTime. У магазині пропонують різні годинники, починаючи сонячними і закінчуючи сучасними кварцовими механізмами: красивими, надійними й точними, для людей різної вікової категорії.

Характеристики годинників

Люди ще з давніх-давен прагнули створити механізми, які б допомогли точно знати час. Завдяки такому бажанню у світі й розвинулася годинникова індустрія. Стиль годинників із кварцом характеризується простотою, елегантністю, красивим зовнішнім виглядом. За терміном служби вони не поступаються механічним пристроям. Надійність крокових двигунів і кварцових резонаторів є гарантією довгострокової роботи годинника. Єдиний компонент, який із часом потребує заміни, – це акумулятор. 

[adSlot12

Для постійної роботи годинника потрібно правильно за ним доглядати. Кварцовий наручний годинник призначений для постійного носіння, його можна зберігати на тумбочці, столі. Щоб продовжити термін служби обладнання, необхідно дотримуватися таких правил:

  • тримати віддалено від смартфонів і джерел іншого електромагнітного випромінювання, адже контакт із такими пристроями може негативно вплинути на точність годинникового механізму;
  • захищати наручні аксесуари від пилу, подряпин, ударів, вологи та УФ-променів. 

Компактна коробка буде найкращим місцем для зберігання годинника.

У чому популярність годинників

Годинники кварцові на ринку з’явилися не так давно: під впливом зростання попиту на класичні механічні годинники. Візуально вони нагадують механіку. Цьому сприяють оригінальний дизайн, правильна геометрія, оздоблення та акуратність.

Існує ряд унікальних особливостей, за якими кварцові наручні годинники відрізняються від звичайного механічного пристрою: ударостійкість, точність, ціна. Мінімальна кількість механічних компонентів дозволяє такому виробу витримувати навантаження і стійкість до ударів.

Ці гаджети виготовлені з матеріалів, які не деформуються й не піддаються впливу навколишнього середовища. Похибка індикатора становить +/- 15 секунд на місяць. Достатньо періодично вносити корективи, але не частіше, ніж кожні пів року.

Такі вироби дешевші за механічні. На кварцовий годинник ціна залежить від самої моделі та виробника, від оздоблення та наявності допоміжних функцій. Економічні витрати зумовлені автоматизацією виробництва, адже механіка потребує ручної роботи, що відображається на ціні.

Сучасні годинники пропонують багато можливостей. Вони оснащені крокомірами, будильниками та секундомірами. Замовити годинники кварцові можна на сайті BestTime.

[adSlot12

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше