До 114-річчя Гемінґвея

В неділю виповнилося 114 років з дня нароження Ернеста Гемінґвея

Цей видатний ‪‎письменник‬ прожив незвичайне життя. Він отримав Пулітцерівську премію у галузі художньої літератури і Нобелівську (!) за літературу. Працював репортером на Громадянській війні в Іспанії та Другій світовій війні і керував Швидкою допомогою від Червоного Хреста в Італії під час Другої світової війни, де і був важко поранений.

Письменник жив у Парижі, став частиною літературної течії “втрачене покоління” (як назвала їх Гертруда Стайн). Вижив у двох авіакатастрофах в Африці. Автор проживав у Кубі, Торонто, Чикаго, Кі Весті та багатьох інших. Він бага то пив ... з такими людьми як Скот Фітцджеральд і Джеймс Джойс. Одружувався 4 рази.
 


Ось кілька фактів про нього:

- Ернест Гемінґвей народився в Оук-Парк, штат Іллінойс - передмісті Чикаго, який також був домом для Едгара Райса Берроуза.

- Письменник ненавидів свою матір, хоча був схожий на неї за характером. Малого Ернеста мама вбирала в сукні, щоб він і його старша на 2 роки сестра Марселіна була схожі на дівчаток-близнючок.

- Гемінґвей зустрів Селінджера під час Другої світової війни. Селінджер був у складі 12-го піхотного полку.

- Твір “Свято, яке завжди з тобою”, де було описане його життя в Парижі в 1920-х роках, не публікувалося до 1964 року, після смерті автора.

- Син Гемінґвея Патрік був мисливцем за крупною дичиною і мав сафарі - бізнес в Танзанії.

- Гемінґвей написав тільки одну п'єсу під назвою П'ята колона 

- Гемінґвей був нагороджений Бронзовою зіркою за хоробрість у Другій світовій війні, коли був військовим кореспондентом.

- У ФБР є відкрита справа на Гемінґвея з часів Першої світової війни.

- Сестра, брат та батько письменника також вчинили самогубство.

- Віктор Гілл кілька місяців поспіль переслідував Ернеста Хемінгуея, вимагаючи від нього автографа. Зрештою, письменник здався і власноруч написав на внутрішній стороні обкладинки: "Віктору Гіллу, справжньому сучому синові, який не розуміє відповіді "ні"".

- Ернест Гемінґвей застрелився з рушниці Vincenzo Bernardelli. Тепер ця модель двостволки так і називається - Hemingway.

- Улюбленими коктейлями Ернеста Гемінґвея були мохіто та дайкірі.

- У Гемінґвея був шестипалий кіт Сноубол (Сніжок), нащадки якого, успадкували шестипалість і на теперішній час є однією з цікавинок будинку-музею письменника на Кі-Весті ("коти Гемінґвея").

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше