Найочікуваніші фестивалі серпня-вересня

31 липня 2013
Oksana Melnyk

Ми вже розповідали про п’ятірку кращих фестивалів липня, і якщо ви таки прислухалися до наших порад та побували на одному з них, то не соромтеся, діліться враженнями про почуте та побачене у коментарях. 

Ну, а сьогодні ми порекомендуємо куди помандрувати в серпні-вересні, щоб наживо послухати популярних виконавців, навчитися робити цікаві речі власними руками, а може й знайти собі нове хобі, та й просто добре провести час. Отже, Львів, Луцьк, Коктебель, Кам’янець-Подільський — ось наші міста-фаворити, в яких найближчим часом пройдуть гучні фестивалі.

2-4 серпня — фестиваль середньовічної культури ТуСтань!


Місце: с.Урич, Львівська область

Квитки: 40 грн.

Організатори фестивалю обіцяють перенести відвідувачів у Середньовіччя, відтворивши атмосферу тих часів. Дійство відбуватиметься на імпровізованій сцені посеред публіки, де гостей розважатимуть своїми виступами львівський колектив “Йорий Клоц” та білоруський гурт “Ірдорат”. Сама ж сцена виконуватиме кілька функцій. Це буде поміст, який слугуватиме ристалищем вдень, сценою для концерту й танців ввечері, місцем для запалення ватри вночі. 

Відчути “древній дух” допоможуть змагання реконструкторів, історичний табір, бугурт та нічний штурм фортеці, до якого зможуть долучитися найспритніші учасники фестивалю.

Не обійдеться захід і без майстерень середньовічного бою, вправлянні на стрільбищі, катанні на конях, демонстрації і майстер-класів зі слов’янських танців, гри на музичних інструментах та традиційних ремесел.

3-4 серпня — фестиваль українського опору Бандерштат


Місце: парк Лесі Українки, Луцьк

Квитки: 80 грн

Не лякайтеся грізної, на перший погляд, назви Бандерштат. Так організатори фестивалю прагнуть об’єднати всіх тих, кому справді не байдужа доля України. Відвідувачів дивуватимуть акустичною сценою та нічними кіносеансами. Літературну частину заходу презентуватимуть такі поети як Томаш Деяк, Ярослав Гадзінський, Олена Руда, та ін.

На території розташують дитяче містечко, в якому навчать і ляльку-мотанку робити, і еко-торбинки розписувати, і сувеніри з глини ліпити. 

Дорослі зможуть розважатися в патріотичних квестах чи навіть зробити татуювання із патріотичним змістом. А ще на вас чекатимуть майстер-класи з йоги, флешмоби та спортивні змагання. Звісно, більшість людей приїде послухати якісну музику. Тому на основну частина дійства заплановані виступи 16 українських та одного білоруського гурту.

Line-up: Скрябін, Тартак, Кораллі, O.Torvald, Етнатерра, Різак, ЗЛАМ, Кімната Гретхен, КЕТО, Етсетера, Golev, Механічний Апельсин, Panke Shava, Триста8ісім, Холодне Сонце, Sciana.

16-18 серпня — фестиваль Захід


Місце: с. Родатичі, Львівська область

Квитки: 300 грн. 

Його критикують за високу ціну квитків та недостатнє облаштування наметового містечка, але тим не менш молодь не може відмовитися від найкращої традиції фестивального літа, і ось уже вп’яте готує свої наплічники і їде в напрямку фестиваля Захід.

Загалом, на вас чекатимуть три сцени: головна, на якій виступлять найвідоміші гурти, мала — з молодими і менш титулованими виконавцями, і арт —на якій відбудуться події, про які поки що не розповідають, незважаючи на те, що до фестивалю залишилося трохи більше половини місяця. 

Line-up: Noize MC, Воплі Відоплясова, Ляпис Трубецкой, Бумбокс, Скрябін, Zdob Si Zdub, Роллікс, Los Colorados, Крихітка, Сергій Жадан та Собаки в Космосі, Dalai Lama, Viter, Веремій, O.Torvald, Тостер, Кожаный Олень, Rocky Leon, Карна, Alina Orlova, The Вйо, Анна, Фліт, та ін.

13-15 вересня — RE$PUBLICA AntiMONEYfest


Місце: Кам’янець-Подільський

Квитки: 150 грн.

Республіка задумана як анти-комерційна фестивальна акція. Головна мета події — продемонструвати, що справжній якісний мистецький продукт можливо створити не лише у столиці, а й у провінції. Завдяки фестивалю, спальні райони міста, художники, яких запрошують з різних країн, перетворили на музей під відкритим небом. За два роки вдалося зробити 15 великих малюнків на будинках. 

Та все ж основа фестивалю — це його музична частина. На відвідувачів чекатимуть 3 сцени та 50 кращих рок-гуртів країни

Line-up: Ляпіс Трубецкой, С. Бабкин, Скай, Тартак, Louna, Кожаный Олень, Аддис Абеба, Мегамасс, Asea Sool, Фліт, Фіолет, Ratbite , The Space Cakes, Vivienne Mort, та ін.

12-15 вересня — Koktebel Jazz Festival


Місце: Коктебель, Крим

Квитки: 649 грн — Nu Jazz , і 899 грн. — Волошинська сцена

Море, пляж, та чудові люди навколо, що ще потрібно? Організатори фестивалю стверджують, що хорошим доповненням до “оксамитового коктейлю” має стати джаз, і вже в одинадцяте влаштовують Koktebel Jazz Festival. Цього року на вас знову чекатимуть три альтернативні сцени. Головна сцена NuJazz Stage розташована на набережній — на території нудистського пляжу Юнге

Волошинська сцена, розташована в саду Будинку-музею Волошина, створена для цінителів сучасного джазу та імпровізаційної музики. Open Stage — денна безкоштовна сцена, на якій виступлять як нові і молоді, так і відомі музиканти різних жанрів.

Спеціально для гостей, які приїжджають більше аніж на 4 фестивальні дні організатори в 2013 році засновують новий проект — фестиваль сучасного мистецтва ART & Shoсk. Захід проходитиме тиждень, починаючи з 9-го вересня. 

Line-up: Bonobo / Live, Telepopmusik, Erik Truffaz Quartet, Nils Petter Molvaer, Patrick Wolf, Submotion Orchestra, The HARDKISS, Pianoбой, Луи Франк / ATLANTIDA, Omar Puente, Вадим Эйленкриг & dj Legran, Herbie’s EXPLO 3000, Jacob Karlzon Trio, Plaistow, David Helbock, Yuko Okamoto Quartet, Zoe Gilby, та ін.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше