Великий Піст: тема релігії в колекціях дизайнерів

7 квітня 2016
Редакція

В тій чи іншій формі, дизайнери різного віку незмінно зверталися до теми релігійності, тому що це, крім своєї духовної частини, ще й дуже багата на естетику, символіку та образи тема.

Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana у сезоні осінь-зима 2013/2014 вирішили продовжити розпочату в минулому сезоні тему фресок релігійної тематики. Цього разу основною лінією колекції стала мозаїка візантійських соборів зокрема собору Монреальської Богоматері (Сицилія). На подіумі з'явилися цариці з коронами в розкішних золотих сукнях, прикрашених ликами святих. На сумках, клатчах і навіть туфлях теж були присутні фрески. Сережки були зроблені у вигляді масивних хрестів, інкрустованих камінням.
 

Givenchy  

Тема релігії для Givenchy - не нова. Але саме в сезоні весна-літо 2013 вона втілилась в епатажних широкоформатних принтах Рікардо Тіши і суворому чорно-білому поєднанні. У випадку з Тіши - це не просто данина моді, а дійсно релігійний світогляд дизайнера.
 

Alexander McQueen 

У своїй невеликій колекції Сара Бертон для Alexander McQueen використала католицький образ періоду декадансу, представивши його у всій своїй гламурності і, як наслідок, - бездуховності. Це мало би потішити самого МакКвіна, завзятого противника будь-якого прояву релігійності, який теж звертався до цієї теми у своїй творчості, але в куди більш кардинальній формі. У 1996 році дизайнер організовував дефіле в церкві під заголовком "Релігія - це джерело всіх воєн у світі".
 

Jean-Charles de Castelbajac 

Показ Jean-Charles de Castelbajac осінь-зима 2013 в черговий раз проходив у соборі Лувру. Судячи з усього, це сприяло релігійності колекції, яка врешті-решт вилилася у відверту ризу до підлоги з великим хрестом вогняного кольору. Для Кастельбажака - це дивно, враховуючи той факт, що дизайнер ще зовсім недавно вважав, що весь наш світ неухильно і безповоротно котитися в пекло, і робив колекції на цю тему.
 

Valentino 

І навіть Valentino, який зазвичай абстрагується від всіх тенденцій і незмінно представляє виключно прекрасні сукні, в сезоні осінь-зима 2013/14 несподівано зачепив тему чернецтва, невинності, передаючи її строгими чорно-білими сукнями з мотивами аскетичної стилістики.
 

Rick Owens 

Rick Owens, відомий як принц темного боку моди, для сезону осінь-зима 2011, напевно переживши якесь несподіване прозріння, створив колекцію, в якій була присутня релігійна тема в основному через символіку хрестів і золота.
 

Jeаn Paul Gaultier 

Jeаn Paul Gaultier, випередивши всіх, ще в 2007 році створив абсолютно божевільну, скандальну колекцію з німбами на головах моделей і всіма супутніми символами: Чашею Грааля, зображеннями святих і Богородиці, фресками, соборними вітражами, хрестами тощо.
 

Ксенія Шнайдер 

Українські дизайнери, які особливо слідкують за тенденціями, теж торкнулися теми релігії. Ксенія Шнайдер в колекції весна-літо 2012 не просто торкнулася, а зробила перебільшено релігійну колекцію, повністю з мотивів ортодоксального одягу християн, з абсолютно неймовірним лукбуком, для якого фотографувались, власне, ці ж ортодоксальні християни.
 


Текст і фото: Афиша bigmir)net
Переклад: UaModna
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Edward 14 червня 2013
Супер)
Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше