Тест Роршаха розповість, що відбувається у вашій голові

Швейцарський психіатр Герман Роршах розробив тест для дослідження психіки людини, заснований на чорнильних плямах. Метод цікавий тим, що зображення провокують уяву на вільні асоціації, за змістом можна порівняти зі сновидіннями.

На основі сюжетів, що виникають в голові піддослідного, можна багато чого розповісти про його особистість. Так само, як і на полотні «Чорний квадрат», у картках Роршаха кожен побачить свій сенс. У інтерпретації тесту безліч нюансів, тому ми все спростили, щоб його можна було пройти за кілька хвилин.

Я пропоную розглянути 3 картки Роршаха і краще пізнати себе через призму знаменитих плям.

По черзі подивіться на 3 картки: що ви бачите на них?

1.

2.

3.

А тепер виберіть відповідь, що відповідає тому, що ви побачили на картках:

  • Ви уявили один цілісний образ. Це означає, що ви легко можете абстрагуватися і не зупинятися на чомусь одному. Вам властиво швидко вловлювати прихований сенс і знаходити несхожі одне на одного рішення. Таким умінням можна позаздрити.
  • Ваша увага зупинилася на певній деталі. Тип вашого сприйняття  аналітичний. Ви прагнете проникатися всіма подробицями, скрупульозно вивчати інформацію і аналізувати всі деталі.
  • Ви подумки домалювали деталь плями. Це показник вашого опору, бажання зробити все навпаки. Така поведінка проявляється від негативного ставлення до людей і життя в цілому.
  • Перше, на що ви звернули увагу, — це колір. Ваше життя побудоване на емоціях, а через декілька невдач поспіль ви можете швидко втратити інтерес до життя. Таке явище в психології називається «звуженість свідомості»  невміння охопити всю повноту зв'язків.
  • Перше, на що ви звернули увагу,  це форма. Ваше ставлення до того типу людей, у кого розум переважає над почуттями. Такі люди схильні придушувати свої почуття, вони бояться показувати свої страхи і давати волю емоціям. Вас можна порівняти з вигаданим героєм із супергеройської картини «Хранителі». В одному з епізодів герою було запропоновано пройти тест Роршаха, де замість дійсності він видавав «правильні» відповіді.
  • Те, що ви побачили на плямах, знаходиться в русі. Ви дотримуєтеся тільки внутрішніх мотивів, швидко переробляє і запам'ятовуєте нову інформацію, легко змінюєте власні переконання. Загалом ви повністю контролюєте себе і свої думки.

Цікаво, що історія тесту починається з 1911 року, коли вперше був введений термін «шизофренія». А свої перші спостереження швейцарський психолог почав з дитячої гри на основі чорнильних плям «Klecksographie». До слова, це ще раз доводить, що дорослі  це всього лише діти, які підросли.

А що побачили ви? Діліться своїми результатами в коментарях.

Обкладинка pinterest.com. 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше