Сучасні шпалери для спальні. 4 види: як вибрати найбільш практичні?

А вам необхідно, щоб матеріал для стін не тільки надавав спальні затишок, але й був практичним, довговічним та безпечним.

З цієї статті ви дізнаєтеся, які види шпалер існують сьогодні, які особливості кожного з них. І зможете визначитися, які шпалери потрібні для вашої спальні.

Рідкі шпалери

Рідкі шпалери – це сучасне, зручне, натуральне покриття на основі бавовни та целюлози, що має властивості декоративної штукатурки та звичайних рулонних шпалер. Вибирайте тільки якісні та екологічно безпечні шпалери від надійних виробників.

Такі шпалери мають безліч переваг:

  • довговічні (до 15 років експлуатації);

  • зручні при обробці арок, виступів, ніш та стель;

  • мають шумоізоляцію;

  • поверхня дихає завдяки натуральним матеріалам;

  • можна використовувати для незначного вирівнювання стін;

  • легко відновлюються;

  • можна використовувати спеціальні добавки для додаткового ефекту.

Такі шпалери під силу поклеїти навіть новачкові. З недоліків варто виділити насамперед досить високу вартість.

Рідкі шпалери вимагають попередньої підготовки, очищення стінок від бруду, тому що плями, особливо жирні, можуть проступити на поверхню.

Рідкі шпалери мають властивість досить добре вбирати вологу, тому надлишок вологи може нашкодити їм.

Флізелінові шпалери

Флізелінові шпалери – це екологічно чистий продукт, тому що вони виготовляються із натуральних целюлозних волокон. Випускаються в спокійній гамі кольорів, що дуже підійде для обробки спальні. Ці шпалери легко клеяться, а клей потрібно наносити тільки на стіни. Також вони мають вогнестійкість, стійкість до вигоряння, дозволяють маскувати невеликі вади стін, проводити вологе очищення. Добре пропускають повітря, значить, стіни будуть дихати. Верхній опуклий шар флізелінових шпалер схильний до механічних пошкоджень. Це слід враховувати, якщо у вас є маленькі діти чи домашні тварини.

Щоб флізелінові шпалери прослужили довше, не рекомендується купувати їх за низькою ціною від невідомих виробників.

Вінілові шпалери

Вінілові шпалери є дуже міцними та довговічними, стійкими до вологи та стирання. Вони можуть зберігати свої властивості та зовнішній вигляд 9 років і більше. Але для обклеювання цього виду шпалер потрібно ретельно вирівнювати. До того ж після висихання відбувається усадка, що вимагає старанності та уважності під час роботи.

Шпалери на вінілової основі виробляються із синтетичних матеріалів, тому вони токсичні. А після наклейки виділяють стійкий неприємний запах, який зберігається деякий час. Ці шпалери не дихають, що створює сприятливі умови для зростання грибка. Але цієї проблеми можна уникнути, обравши якісні вінілові шпалери на флізеліновій основі - вони краще пропускатимуть повітря.

Висока ціна – один із недоліків вінілових шпалер. Але міцність та довговічність здатні виправдати будь-які очікування. До того ж ці шпалери випускаються у широкій палітрі кольорів та візерунків, що дає можливість підібрати покриття під будь-який стиль.

Одними з екологічно безпечних для стін вважаються паперові шпалери. За її виробництві використовуються натуральні матеріали, а клей їм містить шкідливих хімічних речовин. Вони дуже прості та зручні у застосуванні. Продаються за цілком доступною ціною, що часто є важливим фактором при виборі. Завдяки матеріалам, з яких виготовлені шпалери, стіни будуть дихати.

Колірна гама цього покриття досить велика і здатна задовольнити найвимогливіший смак.

Ці шпалери вважаються маломіцними, проте якщо віддати перевагу двошаровим паперовим шпалерам, покриття прослужить в рази довше. До того ж двошарові паперові шпалери набагато менше бояться вологи, ніж одношарові. При покупці варто враховувати, що цей вид шпалер більш, ніж інші, схильний до вигоряння.

Отже, якщо ви вирішили зробити недорогий і швидкий ремонт, то віддайте перевагу перевіреним паперовим шпалерам.

Якщо ж ви хочете новизни, довговічності та готові експериментувати, то сміливо вирушайте за рідкими або флізеліновими шпалерами. У будь-якому випадку вибирайте лише якісні, екологічно безпечні шпалери від надійних виробників!

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com