SZ-project - NeO


Non plus ultra (лат. - нічого додати зверху, нічого понад те ) –  так можна охарактеризувати цей маленький альбом, написаний на теми української музики 18 століття. Саме таким крилатим виразом з латини в епоху українського бароко позначали завершеність, довершеність будь-чого.

Сам проект з лаконічною назвою SZ (перші букви ім'я та прізвища автора,- прим. ред) покликаний мовою рок музики відкривати та доносити до слухачів фантастичне багатство нашого вікового музичного надбання. Ці "non plus ultra" твори досі порошаться на полицях і, крім дуже вузького кола спеціалістів та незначної кількості хорових колективів, не є відомими українцям. SZ прагне вивести ці неперевершені твори із небуття та наблизити до українських меломанів.

"NeO" через свою "космічність" міг би стати чудовим саундреком до фантастичного фільму. Хоча стилістично альбом маневрує між ембієнтом і новою хвилею, якщо додати живих гітарних рифів - міг би претендувати на проґ-рок.


Наразі вся музика проекту повністю "синтетична", тобто пишеться та виробляється на комп’ютері без використання музичних інструментів.

SZ шукає музикантів або гурти, які б наживо виконували ці композиції у концертних програмах і внесли б елементи імпровізації та живого аранжування.

Альбом NeO створено на основі одного твору доби українського бароко, тому виглядає цілісним та завершеним і складається з композицій у такій послідовності:

1.Erebor
2.Et Ne Abscondas
3.Non Plus Ultra
4.Renesance

Назви композицій та музика альбому сповнені особливим символізмом та містикою. Ключем до розкриття  семантики назви альбому - "NeO" -  є назва композиція  Et Ne Abscondas, що перекладається як "І не відвертай". За цією підказкою знавцям давньої української музики буде неважко встановити автора барокових мелодій та назву цього першотвору.

Хай це буде маленький квест і "нічого понад те".

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше