Сюрреалістична подорож до Північної Кореї

10 листопада 2015
Annie
Канадська пара, яка вже відвідала більше 100 країн, розповіла, що час, проведений у Північній Кореї або Корейській Народно-Демократичній Республіці, був найбільш незабутнім.
 
nextshark.com
 


Джастін та Анна Вільямс вирушили до Північної Кореї в 2012 році і провели там близько тижня. Вони планували свою поїздку через туроператора, який мав контакти з державною Корейською міжнародною  туристичною компанією. Їхні подорожі та зустрічі відображені в серії фотографій, які пара зробила під час перебування в країні. У розмові з Business Insider Джастін Вільямс сказав про свій досвід перебування в Північній Кореї: "Це як подорож в інший світ."
 
nextshark.com
 
Перед вильотом до Північної Кореї, подружжя було зобов'язане відвідати брифінг у Пекіні, Китай. Їх проінформували про строгі правила, які забороняють фотографування військових об'єктів і статуї Кім Чен Іра, якщо її не можливо сфотографувати повністю.
 
nextshark.com
 
Джастін та Анна сіли на літак радянських часів Ту-204. В польоті їм демонстрували відео про те, як північнокорейські солдати перемогли американські війська під час Корейської війни.
 
nextshark.com
 
Вони прибули в Пхеньян, столицю Республіки з населенням близько 3 млн. чоловік. Як тільки пара приземлилася, їхні телефони були відскановані для можливості відслідковування за допомогою GPS. Їхні паспорти були конфісковані владою аж до повернення додому.
nextshark.com
 
Анна Вільямс розповіла Business Insider: "Найстрашніше у цій поїздці - знати, що незалежно ні від чого, з країни неможливо вибратись, навіть якщо б ми цього дійсно захотіли."
 
nextshark.com
 
Туристи перебували під суворим контролем. З ними завжди ходили наглядачі - найняті державою гіди, котрі слідкували за тим, щоби відвідувачі дотримувались правил. Вільямсам також надали водія, який залишався з ними впродовж усієї їхньої поїздки.
 
nextshark.com
 
Пара, котра постійно подорожує і побувала вже в багатьох країнах, була шокована дещо обмеженими  знаннями мешканців про світ за межами Північної Кореї. Вони були вражені, що їхні наглядачі ніколи не чули про піцу.
 
Центральні вулиці Пхеньян були порожніми, транспортних засобів майже не було, що може бути причиною високого рівня бідності в країні.
 
nextshark.com
 
Іноземці, перебуваючи в Північні Кореї, зобов'язані жити на 25-му поверсі в готелі Yanggakdo на острві Пхеньян. В місті була введена комендантська година, і відвідувачі не могли покидати готель, поки їхній водій не заїжджав за ними наступного ранку.
 
Гігантські пам'ятники та військовослужбовці були звичайним явищем під час поїздки до КНДР.
 
nextshark.com
 
Анна Вільямс позує перед Тріумфальною аркою в центрі Пхеньяну, відкритою до 70-річчя Кім Ір Сена в 1982 році. Арка зроблена з 25 000 блоків граніту, що символізують кожен день життя колишнього Видатного Лідера.
 
nextshark.com
 
Джастін та Анна відвідали величезні статуї Улюбленого Лідера та Видатного Лідера: Кім Чен Іра та його батька Кім Ір Сена. Подружжя попередили, що вони повинні поклонитися і покласти квіти перед пам'ятниками.
 
nextshark.com
 
Їм також вдалось сфотографувати пам'ятник Заснування Партії, який увіковічнив виникнення Трудової партії Кореї в 1946 році.
 
nextshark.com
 
Подружжя також вирушило в 4-годинну поїздку до демілітаризованої зони, яка відокремлює Північну і Південну Корею. Дорога була всіяна танками і військовими конвоями. Цивільні автомобілі взагалі не потрапляли в поле зору.
 
nextshark.com
 
Межа, що відокремлює Північну і Південну Корею, починається з конкретної лінії між блакитними будівлями. Цей кордон вважається найбільш мілітаризованим у світі. Колишній президент США Білл Клінтон якось зауважив, що ця зона є "найстрашнішим місцем на Землі."
 
nextshark.com
 
Вільямси згадували, що вони були єдиними представниками Заходу на північнокорейському боці кордону, і що атмосфера була "вкрай напруженою". Їх проводили територією старші військовослужбовці. Їхні гіди також зазначали, що Корейська Народно-Демократична Республіка готова "розв'язати ядерну війну з японськими та американськими імперіалістами", якщо це буде необхідно.
 
nextshark.com
 
Якимось чином Джастін переконав патрульних охоронців, щоби ті пустили їх всередину голубих будівель і дозволили зробити кілька фотографій. Південна Корея починається відразу за двома охоронцями на фото.
 
nextshark.com
 
Анна і Джастін взяли участь у "Fun Fair" (Ярмарка Розваг), яка включала типовий парк атракціонів, таких як американські гірки та машинки. Ярмарка зазвичай відкрита виключно для "еліти", та подружжя заслужило вхід. З ними постійно ходили десятки охоронців та наглядачів.
 
nextshark.com
 
Анна змогла зробити фото небагатьох жінок військовослужбовців у "Fun Fair", перш ніж їхня командир взводу впіймала їх "на гарячому".
 
nextshark.com
 
Пара продовжила свої розваги і їх відвели до Golden Lane Bowling Alley.
 
Вони помітили, що на чоловічих сорочках був значок із зображенням Улюбленого Лідера, якій називався "значок лояльності". Їх зобов'язані носити всі дорослі жителі Північної Кореї.
 
nextshark.com
 
"Пропаганда охоплює майже кожен елемент життя там," - розповідали туристи, пригадуючи боулінг, обвішаний червоними прапорами.
 
nextshark.com
 
Повсюди є безліч плакатів, намальованих фарбами чи від руки. Парі навіть вдалося забрати один такий додому. 
 
nextshark.com
 
Джастін Вільямс відсвяткував свій день народження в ресторані Chongryu Hotspot з державними наглядачами в ролі гостей вечірки.
 
nextshark.com
 
Вільямси змогли також відвідати місцеву школу, яка була описана як установа вищої освіти "світового класу".
 
nextshark.com
 
Подружжя стало свідками танцювального концерту, який був проведений спеціально для них. Вся школа була закрита для цього дійства.
 
nextshark.com
 
У класі висів великий плакат з Кім Ір Сеном, колишнім верховним лідером країни.
 
nextshark.com
 
Джастіну та Анні пощастило взяти участь у великому вуличному святкуванні "Дня заснування партії". ​​Цю важливу подію відзначають щорічно 10 жовтня на честь заснування Трудової партії Кореї.
 
nextshark.com
 
Улюблена частина поїздки для Джастіна - відвідування Народного палацу освіти, в якому знаходяться 30 млн. книг. Більшість з них - про Кім Чен Іра та Кім Ір Сена.
 
nextshark.com
 
Джастін згадував: "Це було так дивно, сюрреалістично, бути там і згадувати все, що ти бачив у новинах про цю країну."

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

usik64 usik64 11 листопада 2015
Ну їх нахер. Спілкувавсь з півн-корейцями у 1980х. В Чегдомині була їхня тюрма. Режим а-ля Совок за Сталіна. За будь-яку провину бамбуковими палицями по п'ятам, поки кров не піде ротом, і в тайгу. Ніхто там людей не рахував. І зараз не рахує. Бідні люди. Суцільний сюр.
Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше