Святкове печиво "Зимова хатка"

7 грудня 2016
Oksana Galuga

Стіни – печиво, вікна – з карамелі, дах – із шоколаду (або з марципану). Приготування цього десерту може стати гарною сімейною традицією, а саме печиво "Зимова хатка" – оригінальним подарунком чи прикрасою святкового столу. Рецепт позичили у SMAKPLUS.
 

Інгредієнти:

Для "даху":

  • Шоколад чорний - 100 г
  • Кокосова стружка - 50 г (3 стол. ложки)

Для "стін":

  • Борошно пшеничне вищого ґатунку - 160 г (1 склянка)
  • Яйце - 1 шт
  • Масло - 50 г
  • Кефір - 50 мл (3 стол. ложки)
  • Цукор - 150 г
  • Желатин - 10 г (1 чайн. ложка)
  • Вода - 15 мл (1 стол. ложка)

Приготування:

  1. Насамперед вирізаємо паперові викрійки для стін: квадрат 10х10 см і п'ятикутник (тобто квадрат 10х10 см + трикутник зверху) з дірками для вікон і дверей. Ще знадобиться викрійка половини даху – прямокутник 11х8 см.
  2. Масло краємо на шматочки і залишаємо на 5 хв, щоб розм'якло. Відокремлюємо жовток від білка (останній використаємо для "будівельного" розчину). З борошна, розм'яклого масла, 2 стол. ложок цукру, жовтка і кефіру замішуємо еластичне тісто.
  3. Тісто розкачуємо на папері для випікання і, підклавши під нього підготовані викрійки, вирізаємо з тіста по 2 квадратні і 2 п'ятикутні печиво-стіни з отворами-вікнами. Випікаємо печиво 5 хв при температурі 200 градусів, потім викладаємо в отвори по 1 карамельці і випікаємо ще 5-7 хв (карамельки розплавляться і заповнять собою отвори).
  4. Поки готується печиво, шоколад розплавляємо на повільному вогні, виливаємо на папір для випікання і розмащуємо на прямокутник розміром 11х16 см (дві половинки даху). Папір з шоколадом тимчасово кладемо в холодильник.
  5. Для "будівельного" розчину желатин замочуємо в 1 стол. ложці води і нагріваємо до 60-70 градусів, поки кристалики не розчиняться (це зручно робити в черпаку, зануривши його в окріп).
  6. Білок збиваємо з рештою цукру на піну (перевірка готовності – якщо посуд перевернути догори дриґом, маса не виливатиметься), потім підмішуємо розчинений желатин.
  7. Вистигле печиво-стіни відокремлюємо від паперу і скріплюємо між собою розчином-білком. Поки розчин буде твердіти, печиво фіксуємо, наприклад, за допомогою склянок. Коробку хатки кладемо на 30 хв до холодильника.
  8. Виймаємо з холодильника підготовані дах і стіни. Дах викладаємо на коробку хатки разом з папером, шоколадом донизу. Ще на 5 хв кладемо хатку в холодильник і, коли шоколад затвердіє, відокремлюємо папір. Зверху все посипаємо кокосовою стружкою.


Святкове печиво "Зимова хатка" можна прикрасити, за бажанням, візерунками з шоколаду, білка, посипати кольоровою посипкою - всім, що лише дозволятиме ваша фантазія.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше