Свобода - наше "все"

ХХІ століття характеризується вседозволеністю. Сучасна людина здатна робити все, що забажає, навіть те, що заборонено Законодавством України. Відчути цей бажаний смак, який приносить насолоду - напевне, найбільше бажання чи мрія. Це відуття, коли ти здатен робити те, що вважаєш за потрібне, і використовувати волю на всі 100%. Проте, чи правильно ми розуміємо свободу як таку?

Вікіпедія надає нам таке тлумачення цього терміну:

Свобо́да — можливість чинити вибір відповідно до своїх бажань, інтересів і цілей на основі знання об'єктивної дійсності. 

Виділене слово "вибір", тобто здатність робити правильний чи неправильний крок. Але що є правильним?
Орієнтуючись на визначення молоді, що таке свобода, можна зробити висновок, що це чинити забороненні речі, такі як вживати алкоголь, наркотики та палити. Є дуже мало свідомої молоді, яка розуміє істине значення цього слова.
 
Чому свободою не вважають навчання в університеті, який ти обрав, написаня наукових публікацій, які дозволяють висловити свою думку. Та й, навіть, простіші речі, такі як творчість, самоосвіта чи хоббі. Чому акцент робиться на негативних явищах та проявах свободи? Зробивши порівняльний аналіз, можна сказати, що воля до дій закордоном розуміється по-іншому. Саме тому там підлітки створюють власні проекти, винаходи та стають відомими у сфері культури.
 
Не можна сказати, що в Україні таких людей немає. Проте, чи багато їх? 

Все це залежить від свідомості та свідомого вибору. Тенденція така, що люди (а саме молодь) думають, що життя - це чорновик і буде ще багато шансів все виправити. Але вони самі ж себе вводять в оману. 

Тому варто задуматись про таке понтяття як "свобода" і робити те, що дійсно вартує уваги, не марнуючи свій час даремно. Зробіть правильний вибір на свою користь (1:0).
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше