Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття

Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення

Місіс К. Лондонські хроніки: леді Амелія, Кітті. - Гайсин : ТУТ, 2024

Дві романтичні історії у цій книжці – це подорож до аристократичного Лондона епохи Регенства, де елегантні виховані леді й справжні джентльмени цінують честь і мораль понад усе. Ви зможете вальсувати разом з героями в бальних залах, кататися поруч у Гайд-парку, призначати таємні побачення, але насамперед – дізнатися про захопливі перипетії та інтриги у житті двох героїнь. У першій історії – це леді Амелія Ігертон, багата дочка графа, яка повертається до Лондона після двох років жалоби ще популярнішою, аніж раніше. Усе її життя – це турбота про друзів, яка перетворює дні на вир, наповнений таємними втечами і підступними інтригами. Мисливці за її багатством, фальшиві подруги, настирні залицяльники – із цим наша героїня майстерно справляється, і лише одна людина  може вивести молоду леді з рівноваги, примусивши забути про вишукані манери - пихатий джентльмен, котрий пробуджує в ній усі страхи й невідомі до цього почуття, Але чи зможе кохання дійсно побороти різні перепони? «Амелія - не з лякливих, - дізнаємося ми подробиці цієї історії, - проте було те, чого вона просто не любила робити й не робила.

Потурати лише власним бажанням - скоріше розкіш для юної леді, проте статус заможної спадкоємиці дозволяв одержувати набагато більше можливостей і набагато менше суворих поглядів від світського Лондона». Тим часом героїня другої історії - міс Кітті Барлоу - молода розсудлива леді, яка приїздить до Лондона на свій черговий сезон. Залишаючись у затінку популярності своєї кузини, вона лише з часом, через необхідність, змушена звернутися по допомогу до відомого гульвіси, графа з нестерпним характером. Можливо, саме це джентльмен, який не дотримується жодних правил, зможе розгледіти в скромній і мовчазній дівчині мудру душу й щирість - якості, котрих не має легковажна сестра?

Філіп Брено, Летісія Корен. Неймовірніша історія сексу. Книга друга: Азія та Африка. – Житомир: Видавництво, 2023

У цьому виданні читач знайде відповіді на чимало важливих, дражливих і актуальних питань. Чи є сексуальна поведінка універсальною? Чи однаково виражаються бажання та еротика в різних культурах і в різні часи? Чи однакові заборони? Чи є одні суспільства вільнішими за інші? Чи еволюція рухається в бік придушення імпульсів чи, навпаки, в бік їхнього вивільнення? І, зрештою, чи можна припинити читати, коли про секс пишуть так інформативно, фактологічно і дотепно? Саме у такий інформативний спосіб автори «Неймовірної історії сексу» запрошують нас у ще неймовірнішу мандрівку історією сексуальності від Африки до Далекого Сходу. І всюди у цьому захопливому коміксі йдеться про місцеві норми і правила, які, виявляється, існують навіть у такому делікатному предметі розмови.

Наприклад у розділі «Японія. Імперія відчуттів». «Жінкою називають лише ту, яка не показує своїх почуттів, - уточнюють у 1716 році у трактаті «Онна Дайгаку» («Велике повчання жінці»). Вихована молода має червоніти «як вперше». Тож не зайве буде зануритися надалі у незліченні традиції Африки; зазирнути на Близький Схід з його багатою арабо-мусульманською еротичною культурою; до Індії з її міфологією предків; до Китаю з його тисячолітніми еротичними традиціями і, нарешті, до вже згаданої Японії з її витонченим еротизмом.

Ліндсі та Лексі Кайт. Більше ніж тіло. – К.: Artbooks, 2023

У цій книзі її авторки діляться практичними порадами, які виходять за рамки «бодипозитиву», детально аналізуючи різноманітні фактори впливу: від медіаспоживання до здоров’я і фітнесу, саморефлексії та співчуття до себе. У такий спосіб Сестри Кайт демонструють, наскільки згубним може бути вплив самооб’єктивації на наше повсякденне життя. Таким чином, це ідеальна книжка для тих, хто хоче змінити своє самосприйняття, але не знає, з чого почати. І зрозуміло, що насамперед слід зрозуміти, що позитивне уявлення про своє тіло — це не віра в те, що ваше тіло гарне, а хороше ставлення до нього незалежно від його вигляду. Адже наш одержимий красою світ всіляко просуває ідею, що щастя, здоров’я й те, як ставитимуться до вас люди, залежить від нашої зовнішності. Але авторки, сестри-близнючки, докторки Лексі та Ліндсі Кайт, пропонують альтернативне бачення.

Їхня книжка допоможе налагодити стосунки зі своїм тілом і сформувати його позитивний образ, а також переосмислити ставлення не лише до власного тіла, а й до зовнішнього вигляду інших людей. Крім того, історії, якими діляться авторки, яскраво демонструють негативні наслідки об’єктивації тіла в суспільстві та її вплив і на дорослих, і на дітей та підлітків. А ще ця книжка може стати посібником для батьків, які хочуть допомогти своїм дітям не зважати на стереотипи та полюбити своє тіло й себе.

Ілюстрація: Тамара де Лемпицька

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com