сутність без тіні

Тіло Я жило Тінню у сірому Світлі Пітьми, Примарою серед іншої сірості. І не було того, хто б позбавив Я сутності Тіні. Вийшло воно на узбіччя чорноти, дивиться, а там, за Межею, Світло Сонця Весну гуляє. І така туга взяла Примару, таке невимовне страждання охопило її сутність, що Світло Пітьми від розпуки втрачало сірість і занурювало Я Тіла в повну відсутність. Тільки Серце гупотіло в скронях і вірило в Світло Істини. Так тривало доти, поки Серце Примари не почуло Клич із-за Межі, й вона пішла його Шляхом, позбавившись усіляких сумнівів і страху. Серце Я співало Пісню Свободи Святого Розуміння…

***

Матріон відгуляв Весну – посадив город, навів порядок у Хаті, зібрав сили Волі, Віри й Любові та подався шукати Сутність без Тіні. Земне побутування так допекло його кості, що вони вже відмовлялися носити тіло серед щоденних клопотів Життя. Розумів, що без оновлення Джерела Світла в собі далі життя не мало сенсу.

Іде він день, іде другий, а на третій день під Вечір вирішив переночувати в Копиці Сіна скраю Лісу. Тільки-тільки Сон почав його брати в обійми разом із несамовитим запахом сіна, як тут, де не візьмись, перед внутрішнім зором постала осяйна Сутність. Така вже гарна, як писанка. Стоїть собі та й сяє. Ось, - вирішує Матріон, не просинаючись, - прийшла Сутність без Тіні!

- Чого тобі? – запитує, вражений не людською красою Примари.

- Ти шукав мене, ось я й прийшла. Чого тобі?

- Шукав, то правда. Хотів Тебе несамовито, то теж правда. А тепер ось і не втямлю, як Тебе хотіти, коли така неміч взялася тіла.

- А Ти спробуй, але впевнено, натхненно, повір і полюби усіма фібрами Душі! – переконливо мовила Сутність без жодного лукавства.

Матріон глибоко вдихнув усі Запахи Лугу й Весни, аж дух перехопило, у голові запаморочилося, Свідомість зникла у чий бік невідомо, а Серце… Незчувся, як Світло Любові розтрощило його Шкаралупу Часу-Простору, впускаючи ДУХ Тіла Я, осяяного Щастям. Злука набула Образу небаченої Сутності - вмить зникли Тіні, і не було нічого довкруги, що б не сяяло Світлом Радості.

9.05.2018

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше