Суд Амстердама вирішив повернути "скіфське золото" в Україну

23 березня 2018
UAPOST.US

Окружний суд Амстердама ухвалив рішення про те, що "скіфське золото" повинне повернутися в Україну. 

uapost.us

У сторін є три місяці на оскраження прийнятого рішення у Верховному суді, котрий може розглядати справу ще близько року - впродовж всього цього часу артефакти знаходитимуться на території Нідерландів. 

"Суд вирішив, що кримські артефакти повинні бути передані Україні. Вони є частиною культурної спадщини цієї держави", — йдеться у рішенні. 

Україна повинна заплатити музею Аллард Пірсона 111 тис євро за зберігання артефактів, а музеї Криму повинні заплатити Україні та музею Аллард Пірсона 2 800 євро відшкодування витрат.

Згідно із законами України, всі надані експонати є частиною Музейного фонду країни і можуть передаватися на тимчасове зберігання на підставі укладених договорів.

Дія контракту, який надає право на тимчасове зберігання колекції Музеєм Аллард Пірсона, минув 13 червня 2014 року, після чого, відповідно до закону, ці культурні цінності вважаються незаконно вивезеними з України і підлягають поверненню.

(via)
UaPost

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше