Сучасна якісна українська музика є! Частина 2

4 травня 2015
Viktoria Vovkanets
Вітаю всіх! Це продовження статті про сучасних українських виконавців, котрі варті уваги

Українська брит-поп група Сhampagne Morning


Група була створена в 2009 році Dima Kelly, який став її лідером і натхненником. Після вдалого старту в 2010 в ефірі українських радіостанцій дебютний сингл Miracle гідно оцінили за кордоном. 



Композиція потрапила в TOP-5 Amazing Radio UK в Британії, зайняла лідируючі позиції на Indie Dial Radio (US), а також тричі була представлена в ефірі британського радіо шоу BBC Introducing. 

У 2012 році Сhampagne Morning випустила дебютну платівку "Сulture" (Extended Play). Найближчим часом група планує зняти відео на сингл Culture, де презентує новий свій імідж. А також представить міні-платівку на радіостанціях Британії та США. 

The Erised

Далі про молодий український колектив The Erised, дебютний міні-альбом ("Desire") якого вийшов 2 лютого 2015 на британському лейблі Med School Music. 
 
The Erised - це 22-річна поп-вокалістка Соня Сухорукова і п'ятеро хлопців. До складу входять музиканти Бумбокс, Detail і Hidden Element, які раніше потрапили до збірки лейбла Med School "New Blood"

Етно-кабаре GrozovSka Band

Найяскравіше українське етно-кабаре GrozovSka Band є творінням солістки популярного гурту "Сонцекльош", Олени Грозовської. 
 
Всього за півроку свого існування гурт встиг представити українським меломанам добрий десяток нових пісень, а також потiшити своєю творчістю слухачів далекої Британії. 

Музика "GrozovSka Band" - нещадний мікс джазу, латиноамериканських мотивів, балканських, українських і циганських мелодій. 


Інді-поп дует Zapaska 

Український електро-акустичний інді-поп дует Zapaska дав про себе знати у 2010 році, розпочавши активні виступи в Україні та Європі. 
 
Колектив складається з двох солістів - Яни Шпачинської та Павла Нечитайла. В основному гурт створює музику за допомогою традиційних інструментів - гітара, гармоніка, труба, міні-баян, калімба. 



В історії гурту кілька повноцінних турів Польщею, Чеською республікою, Словаччиною, а також виступи в Німеччині, Люксембурзі, Румунії, Угорщині, Білорусі, Росії, Естонії, Латвії, Швеції. 

Восени 2011 Zapaska спільно з зірками словацької інді сцени Longital відіграли тур Чехією та Словаччиною. А у листопаді-грудні 2012 дует відіграв більше 25-ти концертів разом із чеським гуртом Kuzmich Orchestra під час великого туру Україною, Молдовою та Білоруссю.

Гапочка

Гурт "Гапочка" з’явився у 2007 році, коли вокалістка Катя Гапочка переїхала з Хмельницького, аби навчатись в Кивській консерваторії, і вирішила зібрати свій гурт. Перший склад був укомплектований за два дні, а компанію у першому варіанті Каті склав нинішній барабанщик гурту Артем Угодніков, який приїхав навчатись до Києва з Кіровограду.
 
Гурт з самого початку називався "Гурт Каті Гапочки", в процесі творчого пошуку було змінено декілька назв, серед яких фігурує і "Саме там", що протрималась більше місяця. Але пізніше колектив повернувся до початкової, проте більш короткої назви – "Гапочка". У цей час до гурту приєднався Єгор Гавриленко (бас) та Олександр Зброцький (гітара). Стиль, який приписують цьому колективу, не має якихось конкретних меж, але більш всього він схожий на бріт-поп, фанк, поп-рок. 



Думаю, варто ще зробити 3 частину - тому незабаром продовження.   
Якщо вас зацікавила ця стаття, вам неодмінно варто переглянути:
Топ-100 найпопулярніших пісень в Україні (початку 2015 року)
Підбірка найромантичніших українських пісень
10 жіночих голосів у новій українській музиці

 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше