Стильні мешти - обов'язковий "must have" сезону. Топ 10

9 жовтня 2014
Анна Тимощук

1. Човники

"Човники" - це класичні жіночі туфлі, з невеликою (або без них) кількістю аксесуарів, без застібок та поясків, виконані в будь-якій кольоровій гамі та з необмеженою висотою підборів. Прототипом сучасної форми цього взуття слугували чоловічі мешти без підборів, які носила прислуга в 15-ому столітті. Популярністю у жінок вони почали користуватись у 1950-х. Класичними вважаються підбори висотою 8 см, а також мінімально загострений перед.
 

2. Лофери

Лофери також були запозичені з чоловічого гардеробу. В даній моделі взуття відсутні шнурівки, ззовні вони нагадують мокасини, відрізняються лише наявністю твердої підошви на невисоких підборах. Існують лофери зі шкіряними китичками в носовій частині ("tassel loafers"), а також "пенні-лофери" - зі шкіряною перемичкою і прорізом замість китичок.
 

3. Туфлі "Мері Джейн"

Таку назву взуття отримало на початку минулого століття, завдяки героїні популярних коміксів "Бастер Браун", що носила мініатюрні, на вигляд зовсім дитячі туфлі з ремінцем, на невисоких підборах та з заокругленим носком. Саме "Мері Джейн" були улюбленим взуттям Твіггі, а також залишаються культовим і обов'язковим атрибутом субкультури японських лоліт. В ході взуттєвої еволюції, моделі, представленні модною індустрією, виготовляються з найрізноманітніших матеріалів та віддзеркалюють будь-які дизайнерські форми.
 

4. Ботільйони

Цей вид взуття є проміжним між туфлями та напівчеревиками. Ботільйони є обов'язковим "must have" кожного сезону, тож дизайн і форма змінюються та удосконалюються постійно. Цього року модельєри та вуличні тренди пропонують нам прості та мінімалістичні в дизайні ботільйони на високих та масивних підборах.
 

5. Напівчеревики

Грубі, масивні, рокерські напівчеревики не є новинкою сезону. Цього разу взуття стає елегантнішим, виконаним з яскравих матеріалів та декорованим ремінцями. В даному випадку, маємо чудернацький мікс ще актуального гранжевого стилю та прагнення до вишуканості.
 

6. "Робочі" черевики

Вперше популярністю ці черевики почали користуватися у скінхедів в далеких 60-х у Великобританії. Справа в тому, що більшість з них були представниками робочих професій і використовували свою уніформу й на вулиці. Масивні шкіряні черевики на шнурівках з міцною та щільною підошвою популяризувались більшістю існуючих сучасних субкультур, а з часом стали обов'язковим атрибутом вуличної моди. Найпопулярнішою моделлю досі вважають першовідкривачів – взуттєву компанію Dr Martens.
 

7. Жокейські чоботи

Жокейські чоботи є актуальним трендом, що широко використовується в повсякденному стилі casual. Чоботи повинні щільно облягати гомілку, а висота халявки не повинна бути вище коліна, носок при цьому залишається витягнутим або заокругленим.
 

8. Ботфорти-панчохи

Декілька сезонів тому, цей тренд був уже актуальним, популярністю користувались лаковані, щільно облягаючи ботфорти на високих тонких підборах, явно агресивного, епатажного характеру. Цього разу мода пропонує нам більш витончену версію ботфорт-панчіх, виконаних із замші та шкіри без використання яскравих декорованих елементів.
 

9. Кріпери

Назва цього взуття походить від англійського слова creeper – той, що тихо підкрадається. Батьківщиною кріперів є Великобританія, і, як і у випадку з "робочими" черевиками, кріпери теж є надбанням вуличної субкультури - тедді боїв. Основним елементом даного взуття є товста підошва, висота якої варіюється від 3 до 20 см.
 

10. Кросівки

Кросівки вже давно є частиною не лише спортивного гардеробу, а й повсякденного також. І, якщо донедавна їх комбінували лише з іншими спортивними елементами одягу, то сьогодні можна вільно поєднувати це взуття у будь-якому комплекті. Особливою популярністю користуються масивні кросівки яскравих контрастних кольорових поєднань.
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше