Давно не бачились. Герой минулого №2 Роберт Бартон Інглунд або Старий добрий Фредді

26 січня 2016
Kliff

Давно не бачились

№2

Роберт Інглунд відомий нам як Фредді Крюгер

                                                                             

Про нього:

Роберт Бартон Інглунд (англ. Robert Barton Englund); 

Народився - 6 червня 1949р.

Місце народження -  Глендейл, Каліфорнія, США 

Зріст - 175см;

Вага - 74кг;

Колір очей - сірий

Хоббі - серфинг 

Американський актор, чиєю найвідомішою роллю є роль вигаданого серійного вбивці Фредді Крюгера в серії фільмів жахів "Кошмар на вулиці В'язів". Отримав номінацію на премію "Сатурн" за виконання ролей у фільмах цієї серії в 1987 і 1988 роках. 

Як все починалось:

Роберт Інглунд народився в сім'ї домогосподарки Дженіс МакДональд та інженера-авіатора Кента Інглунда, котрий брав участь у розробці літака-розвідника НАТО Lockheed U-2. У нього шведське коріння, але він погано говорить шведською.

Акторській майстерності Роберт Інглунд почав вчитися в 12 років, потім відвідував курси драми в Оклендському і Каліфорнійському університетах, займався в Мічиганській академії драматичного мистецтва і в Нью-Йоркському відділенні Королівської академії драматичного мистецтва в Рочестері.

Дебют у кіно відбувся в картині "З'їдені заживо"

Посмішка фортуни:

І ось 1984 рік і роль, яка прославила Роберта Інглунда, і, в той же час, зробила його невпізнанним під складним гримом - йдеться про знаменитого маніяка на ім'я Фредді Крюгер з "Жаху на вулиці В'язів".

Франшиза стала настільки успішною, що в результаті в період з 1984 по 2003 рр. було знято вісім фільмів з Інглундом в головній ролі - останнім фільмом за участю Роберта став кросовер "Фредді проти Джейсона".

Крім того, з 1988 по 1990 рр. Інглунд знімався в ролі Крюгера і на телебаченні - за два роки було відзнято 44 епізоди телесеріалу-антології "Кошмари Фредді", в якому маніякові відводилася роль своєрідного ведучого, що з'являвся на початку і наприкінці кожного епізоду; в деяких історіях Крюгер ставав важливою частиною сюжету чи оповідання, котрі повністю концентрувалося на цьому персонажі. У сьомій частині "Кошмарів" Інглунд крім Фредді зіграв також і себе самого.

Сам Інглунд неодноразово говорив, що був дуже радий ролі після того, як його довгий час асоціювали виключно з позитивними персонажами. Цей образ маніяка суперечить характеру актора - всі колеги в один голос кажуть, що він один з найприємніших і найдобріших людей. Це ж підтверджують і гримери - він був таким доброзичливим і балакучим, що це ускладнювало процес накладення гриму.

Виконання такої яскравої злочинницької ролі принесло актору титул зірки жахів і допомогло отримати ролі в інших відомих хоррор-постановках. Він зіграв у таких фільмах, як "Привид Опери", "Новий кошмар", "Фредді проти Джейсона", "Виконавець бажань", "Міські легенди", а також в жахастику з елементами чорної комедії "2001 маніяк".

Особисте:

Інглунд був одружений тричі, але не має дітей. Перша дружина - Елізабет Гарднер (були в шлюбі з 1968 по 1986); друга дружина - актриса Роксан Роджерс (1986-1988). Роджерс знялася в невеликій ролі в його режисерському дебюті, картині "976-EVIL". Його третя і нинішня дружина - Ненсі Бут Інглунд, майстер по гриму і реквізиту. Роберт називає Ненсі "любов'ю всього свого життя" - вони у шлюбі з 1988 року. Музикант Сенді Роджерс і актор Сем Шепард - колишні шуряки актора.

До того, як стати актором, Інглунд працював ведучим радіо і телешоу.

Цікаві факти про фільм "Жах на вулиці Вязів":

1. Вважається, що ім’я "Фредді Крюгер" режисер і сценарист "Жаху на вулиці В’язів" (A Nightmare on Elm Street, 1984) Уес Крейвен взяв з власного дитинства — нібито його переслідував шкільний хуліган, якого звали Фредді Крюгер. Насправді, Крейвен сам в одному інтерв’ю розповів, що ідея фільму прийшла йому в голову, коли він прочитав статтю в газеті про серії містичних смертей: всі померлі незадовго до смерті говорили про те, що в снах їх переслідує чоловік на ім’я "містер До". Як би там не було, образ Фредді й справді був навіяний шкільним хуліганом.

2. Цей фільм став дебютом для Джонні Деппа. Джонні потрапив на проби фільму абсолютно випадково, прийшовши за компанію зі своїм другом Джекі Ерл Хейлі. Побачивши Джонні, Крейвен запропонував йому почитати роль Ґлена.

3. "Жахи на вулиці В'язів" стали першим фільмом, знятим на студії "New Line Cinema". До цього "New Line" була дистриб'ютором стрічок інших студій. Під час зйомок дистриб'ютор фільму розірвав контракт з "New Line". В результаті, учасники знімальної групи працювали два тижні безкоштовно до тих пір, поки не був знайдений новий дистриб'ютор. Впродовж тимчасового безгрошів'я жодна людина не покинула проект. Даний фільм врятував студію "New Line Cinema" від банкрутства. Згодом студію почали жартома називати "домом, який побудував Фредді".

4. Під час зйомок фільму було використано близько 500 галонів бутафорської крові.


5. Глядач може помітити слова "вулиця В'язів" лише на початкових і фінальних титрах. Впродовж усього фільму жодного разу не вимовляється дане словосполучення.

Чим займається нині:

У 2009 році актор з'явився в інтернет-серіалі "Клініка страху", знявшись у п'яти епізодах в ролі доктора Андавера.

У травні 2011р Інглунд з'явився на фестивалі "Creation Entertainment Weekend Of Horrors". Тоді ж отримав роль у трилері "Інкубус". Крім того, у 2000-х актор знявся в серіалах "Чак", "Надприродне" і "Мислити як злочинець".

Актор зіграв у фільмі "Call of Duty: Black Ops", в якому є одним з головних героїв. З'явився в епізоді серіалу "Гаваї 5.0" - тематичному Хеллоуїн-епізоді, і знявся для "Channel 4" у спеціальній програмі "Come Dine With Me" на Хеллоуїн у 2012 році.



Посилання на публікації блогу «Давно не бачились»

Головна сторінка автора  

Передмова   Ігор Бєланов. Футболіст
www.uamodna.com/articles/geroy-mynulogo-1-igor-belanov/
Фредді Крюгер. Актор Роберт Бартон Інглунд. Гурт Кар-Мен. Сергій Лемох  
www.uamodna.com/articles/davno-ne-bachylysj-gistj-3-segriy-lemoh-gurt-kar-men/
Альф – прибулець з Мельмаку Гостя з майбутнього. Актори, де ви є? Кашпіровський – лікар хворої нації Лесь Подерв’янський – герой нашого часу Олімпійський Мішка – забутий і покинутий символ ХХІІ олімпіади в москві

 
 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше