Стартував проект, присвячений Соломії Крушельницькій

21 листопада 2014
Редакція
"Атмосфера Крушельницької" — ряд ініціатив, присвячених видатній українській співачці. Так, протягом місяця, окрім історичного проекту, покликаного популяризувати історію успіху Соломії серед молодої аудиторії, пройдуть конкурс ілюстрацій на найкращий костюм для сучасної Соломії, музичний проект, у рамках якого відомі українські виконавці зроблять ремікси та переспіви арій Крушельницької, конкурс молодих талантів "Крушельницька 2.0", зірковий проект, під час якого сучасні красуні приміряють знамениті сценічні образи співачки.
 
"Головна мета проекту — відновити інтерес до цієї фантастичної жінки, актуалізувати тему справжніх українських красунь — модних, стильних, талановитих, знаних у світі, — говорить організатор проекту Наталія Кравець. — Ми хочемо розповісти про жінок, які змінювали долі, які писали історію та залишили по собі не просто пам'ять, а справжній скарб для української нації".

Відомо, що Крушельницька була модницею не тільки на сцені, вона вишукано вдягалась і у повсякденному житті, мала чудовий смак та за будь-яких обставин виглядала як справжня пані. В рамках проекту "Атмосфера Крушельницької" найкращим ілюстраторам України запропонують пофантазувати, як би виглядав костюм Соломії, якби вона жила зараз. Конкурс fashion-ілюстрацій проходить під патронатом Ukrainian Fashion Week.

"Нам приємно підтримувати такі глибокі освітні та культурні ініціативи, — зізнається Ірина Данилевська. — Ілюстрація як напрямок, який ми почали активно розвивати, не лише красивий вид мистецтва, але і можливість представити якісні професійні художні роботи, щоразу шукаючи для них натхнення. Тому ми вирішили зробити невеликий вклад у проект і запропонувати ілюстраторам та дизайнерам створити сучасний образ такої видатної українки як Соломія Крушельницька".

Музичний проект представить арії Крушельницької у сучасному виконанні: інтерпретації, переспіви, ремікси. "Соломія Крушельницька — легенда у світовому оперному мистецтві, — вважає Каша Сальцова (гурт "Крихітка"). — Тому участь у такому проекті — це в жодному разі не спроба повторити її виконання, але можливість торкнутися спадку великої співачки і нагадати про велич її генія і трагічну долю митця світового значення, що був змушений провести останні роки життя в СРСР".

Побачити найкращі ілюстрації, почути музичну добірку та ознайомитися з історичним проектом можна буде на виставці у ТРЦ "Атмосфера", яка відкриється вже 19 грудня 2014 року.

"Атмосфера Крушельницької" — перший із серії проектів, присвячених видатним українкам. Загалом протягом 8 місяців українцям нагадають про досягнення та талант п'яти героїнь, чиї імена викарбувані золотими літерами в українській історії.
 


5 фактів про Соломію Крушельницьку

·  7 разів італійська публіка викликала акторів і композитора на сцену після прем'єри оновленої "Мадам Баттерфляй" із Крушельницькою в головній ролі.

·  31 місце в рейтингу видатних українців займає Соломія Крушельницька.

·  Майже 3 октави мало неперевершене сопрано Крушельницької, що є рідкісним явищем у світовому оперному та камерному мистецтві.

·  У залі всесвітньовідомого театру "Ла Скала" встановлено скульптурний портрет Соломії Крушельницької.

·  Протягом життя Крушельницька виконувала арії та пісні 8 мовами
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше