Спирт та мед

26 серпня 2021
Олена Українка

Здається, ці чарівні продукти створені один для одного. Міцний, палючий спирт та запашний мед. Солодкий та гіркий. З давніх-давен наші предки ласували хмільними напоями, приготованими на основі меду. Ви й зараз можете приготувати медовуху чи щось подібне в домашніх умовах. Якщо будете знати ці прості правила. 

Існує безліч рецептів. Ми не будемо наводити якісь з них, а просто розповімо про загальні правила поєднання меду та спирту. Тоді ви зможете власноруч обрати конкретний рецепт та приготувати по ньому ідеальну медовуху. 

Найпростіший рецепт

Якщо ви бажаєте одразу приступити до споживання, то вам краще використати мед для пом'якшення горілки. Навіть невеличка кількість меду прибере неприємний запах. Напій буде легко питись та зігрівати. Але майте на увазі − вам потрібно додавати мед до горілки, до вже готового напою. А не розводити його спиртом. 

Для того, щоб мед розчинився у спирті, потрібно не менше ніж тиждень часу. Краще − почекати два тижні. Додаючи його в горілку, ви лишень трішки пом'якшуєте її. Проте, якщо у вас немає багато часу, можна використати цей простий рецепт. 

Головне правило змішування спирту та меду

Щоб поєднати ці дві речовини, краще спочатку приготувати медовий сироп. Тобто, ви маєте розвести мед водою. А вже потім додати спирт в цю суміш. На розведення меду 

теж потрібен час. Й пам'ятайте, що краще не використовувати нагрівання води з метою прискорення процесу. 

Конкретна пропорція залежить від того, який саме рецепт ви оберете. Але загальний принцип завжди однаковий: спочатку розводите мед водою. Додаєте мед до води, а не навпаки. Потім розводите спирт отриманим сиропом. Тобто додаєте спирт до нього. Й ніколи не чиніть у зворотному порядку. 

Найбільша складність − у визначенні кількості меду. Чим його більше, тим важче отримати однорідний розчин. Тому краще обирайте рецепти, де чітко вказані кількості кожного компоненту. 

Готуємо наливку

Наливками називають всі алкогольні напої, в яких використовуються рідкі ароматичні компоненти. У випадку з медом − це медовий сироп. Якщо у вашому рецепті зазначені тільки рідкі компоненти, то ви готуєте наливку. 

Нічого складного: дійте так, як ми описали вище. Спочатку готуйте сироп, потім додавайте до нього спирт. Та дайте настоятись отриманому продукту не менше як тижня. В цей час з ним нічого робити не треба. Просто помістіть його в темне та сухе місце. Головне − щоб прямі сонячні промені не потрапляли на пляшку. 

Готуємо медову настоянку

Якщо у вашому рецепті є хоч один твердий ароматичний компонент − то ви маєте справу з настоянкою. Далі все залежить тільки від кількості етанолу в готовому продукті. Якщо його менш як 30%, то це − звичайна настоянка. А якщо більше − то гірка. 

Процес приготування буде складатись з трьох етапів. Спочатку вам потрібно приготувати медовий сироп. Потім − додати до нього спирт. А вже на завершальному етапі − настояти на твердій ароматній речовині. Наприклад, на горіхах. Або на кавових зернах. 

Технологія може трішки відрізнятись. Наприклад, ви можете спочатку настояти тверду основу на спирті, а вже потім змішати отриманий розчин з медовим сиропом.

Завжди ставтесь відповідально до споживання алкогольних напоїв.

Джерело - https://spirt-opt.site/uk/

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше