Справжній брендинг несправжнього метро

20 травня 2021
Редакція

Брендинг проєктів, яких ще не існує, дизайн-агентства роблять часто. Практично для всіх стартапів спочатку необхідно розробити айдентику бренду, а тільки після цього втілювати його. Так і сталося з Одеським наземним метро. Креативна команда Solar Digital розуміла, що поки фізично метрополітену немає, це ніяк не заважає створенню його айдентики.

Головний нездійснений інфраструктурний проєкт Одеси — це метро. Про нього йшли розмови ще у в 1960-х роках. У 70-х, через різке зростання чисельності населення, почалися перші спроби щось зробити, а у 2000-х обіцяли будувати мало не щороку, але в підсумку розважають туристів анекдотами. А даремно, метрополітен вирішив би багато проблем з заторами у місті.

Для початку треба було ознайомитись з історією питання будівництва метро в Одесі. Довго сперечалися, яке метро брендувати: наземне або підземне. Вирішили, що у наземного метрополітену більше шансів бути втіленим у життя.

Після розробки брендінгу та айдентики, треба було створити найскладніше — правильну мапу Одеського метро, з'єднати гілки метрополітену в важливих місцях, скласти список зупинок, придатних не тільки для жителів міста, а й для туристів. У нас було безліч варіантів, та у підсумку ми взяли мапу Одеси, визначили найосновніші точки в місті, і розмістили станції метро близько від цих місць, з огляду на фізичну можливість побудови там полотна і зупинок. Так і вийшла дійсно пророблена мапа від одеситів одеситам.

Далі почалась розробка сайту. Після написання текстів почали створювати дизайн. Після цього, віддавши сайт в розробку, написали текст для української версії — а поки наш розробник заверстував сайт, підготували кілька статей для популяризації та розсилки основним медіа виданням. В цілому розробка зайняла місяць, при цьому сама верстка тривала всього 2 тижні силами однієї людини.

Також на сайті ми почали фантазувати, яким ми хочемо бачити наше місто в майбутньому: з метро, новим аеропортом, залізничним вокзалом, спортивною ареною і багатьма іншими об'єктами інфраструктури.

 

Оскільки проєкт соціальний, від одеситів очікувалась лише підтримка. Підтримка в соціальних мережах, в розмові зі знайомими, щоб цей проєкт був на слуху, і дістався до тих осіб, в чиїх силах і інтересах це здійснити. Банери зі слоганами «Хочу метро в Аркадії» і «Таїрове ближче, ніж здається» розлетілися соціальними мережами з неймовірною швидкістю, що тільки підтвердило актуальність теми.

Один з постів в інстаграмі лайкнули 6 700 осіб, пошерили 2 500, майже 2 000 клікнули на веб-сайт. Без реклами. Загальне охоплення постів про метро склало 41 000, ще 52 000 осіб переглянули сторіз. В цілому охоплено було близько 480 000 осіб. Ми також надали матеріали в різні новинні видання. Також була створена петиція на сайті Президента України з питання запуску будівництва наземного метро в Одесі.

Брендинг Одеського наземного метро перетворився в глобальну ідею по оновленню міста. Все це лише для одного — показати інвесторам і уряду те, що наше місто втрачає.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше