Спортивний одяг для різних рівнів активності та інтенсивності тренувань

26 вересня 2024
Редакція

Тренувальний одяг перш за все розрахований на те, щоб атлет завжди комфортно почувався під час будь-якої вправи та міг як слід на ній сконцентруватися. Він також здатний надавати додаткову підтримку (спортивні топи, лосини, що утягують) й не ставати на заваді вашого прогресу.

Проте кожне тренування передбачає свій характер та інтенсивність навантажень. Якщо спортивні штани жіночі варто придбати для занять у залі чи бігу в холодну пору року, то на пілатес чи йогу слід взяти пару легінсів. Детальніше про відповідну форму для будь-яких занять розповідаємо далі.

Форма для силових тренувань у спортивному залі

Спершу розглянемо найбільш поширені заняття спортом — на тренажерах, з гантелями чи штангами у спеціалізованому залі. Вправи не передбачають високої швидкості — скоріше, виваженості та концентрації на роботі м’язів. Тому краще за все вибрати лосини стандартної довжини з тканини середньої щільності (щоб вона не просвічувалась під час присідань, випадів), високою посадкою та довжиною до щиколотки.

Також знадобиться спортивний топ стандартної фіксації та футболка чи лонгслів. Якщо взимку в залі холодно, лосини можна замінити штанами на гумці внизу.

В сучасних залах часто облаштовують зону для кросфіту. Такі тренування поєднують елементи важкої атлетики, гімнастики та кардіонавантажень. Вони передбачають постійний швидкий рух, тому варто займатися в довгих легінсах, топі та легкій футболці чи взагалі без неї. Тіло має дихати, щоб підтримувати нормальну терморегуляцію.

Форма для занять низької інтенсивності (йоги, пілатесу, стретчингу)

Такі тренування, як правило:

  • повільні;
  • майже без додаткового приладдя для обтяження;
  • переважно включають вправи, які виконуються на підлозі (на спеціальному килимку).

Щоб шкіра не натиралася об килимок та не торкалася брудної підлоги, краще звернути увагу на довгі моделі лосин та максимально закриті топи, без додаткових об’ємних аксесуарів.

Сконцентруватися на диханні та правильній техніці виконання кожної позиції допоможе безшовний спортивний одяг. Також добре сидітиме комбінезон з підтримкою грудей. Якщо подобається тренувати у футболці, вона має сидіти чітко по фігурі — тоді під час стояння у планці вона не буде задиратися чи сповзати.

Форма для бігу

Тренування на свіжому повітрі завжди висувають дещо інші вимоги до екіпірування:

  • додаткові елементи на формі чи аксесуарах, що відбивають світло та роблять бігуна помітним в темну пору доби;
  • зручне взуття, що захищає ступні від холоду та спеки;
  • можливість кріплення пляшки для води, смартфона, ключів тощо;
  • компресійний ефект для запобігання набрякам.

Для пробіжок під час дощу чи снігопаду потрібні речі з водонепроникної тканини — вітрівка, штани, захист для голови та ніг.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com