Співак зі США зворушив мережу україномовною піснею

12 листопада 2018
Денис Шевченко

Американський співак і актор Алекс Громаковский (Alex Hramakouski) заспівав українською мовою. А свою першу композицію митець присвятив усім матерям.

У пісні, за словами Алекса, йдеться про те, як син намагається тонко відчути весь внутрішній світ і природу мами; зануритися в глибину її думок, почуттів, переживань і бажань...

"І, звісно, про те, що ми повинні частіше говорити своїм матерям добрі і теплі слова", додає Громаковский.

Цікаво, що відеоряд на пісню було відзнято ще у 2015 році режисерами-початківцями Андрієм Лагутіним та Катериною Лаковою – в рамках проведення фестивалю молодих кінематографістів "Кіно-Драйв".

Кліп на пісню "Мамі" (YouTube/MusicVideoUA)

"Дякую за українську пісню! Розплакалась, бо сама мама і бабуся", – прокоментувала пісню Людмила Маркевич.

Додамо, що вивчити українську Алекса спонукали любов до нашої країни і дружина-українка Лана. Вона й допомагала освоювати артисту мову. Зі своїми україномовними піснями артист уже встиг виступити на багатьох фестивалях у США. А нещодавно його голос мали нагоду почути відвідувачі концерту гурту СКАЙ. Під час виступу українських рокерів відбувся імпровізований перформанс за участі Алекса і Олега Собчука.

"Все сталося спонтанно. Але так було навіть цікавіше! Для мене, як для білоруса, який співає українською, було вдвічі приємніше, адже публіка прийняла мене тепло і я абсолютно не відчував себе чужим. Все було дуже здорово. Українці - найгостинніший народ!" - говорить про свій перший український виступ Алекс.

Алекс Громаковский – справжній козак

Алекс Громаковский (Alex Hramakouski) народився у Білорусі. Професійно займався бодібілдингом. Згодом почав зніматися у фільмах (в т. ч. комедії "8 перших побачень"). Зараз разом із дружиною-українкою живе у Чикаго. Саме у Сполучених Штатах почалася його кар'єра співака. 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com