Сочники з сиром

Інгредієнти:

Для тіста:

Масло вершкове -120 г;
Цукор-пісок - 1/2 склянки;
Яйце куряче - 1 штука;
Сметана - 120 г;
Борошно пшеничне - 2,5 склянки (для самого тіста, а також приблизно 0,5 склянки для підсипки);
Розпушувач для тіста - 1 чайна ложка (замість розпушувача можна покласти 0,5 чайної ложки соди і 0,5 чайної ложки лимонної кислоти);
Сіль - щіпка.

Для начинки:

Домашній сир - 250 г;
Цукор-пісок - 2 столові ложки;
Борошно - 2 столові ложки;
Сметана - 4 столові ложки;
Білок від одного яйця.

Для змазування:

1 жовток.

Приготування:

Перш ніж приступити до приготування тіста, я дістаю з холодильника масло, щоб воно трохи зігрілось при кімнатній температурі та стало більш м'яким. Для цього достатньо хвилин 10-15. Тісто я буду готувати в кухонному комбайні, мені так зручніше, та й швидше виходить. Але якщо такого немає, то можна скористатися міксером. 

Отже, в чашу комбайна всипаю половину склянки цукру (склянка у мене об'ємом 250 мл) і кладу 120 г розм'якшеного вершкового масла.


Цукор з маслом розмішую до однорідного стану. Щоправда я відразу поставила не ту насадку, вона краще підходить для збивання більш рідкого тіста або крему. Я її замінила на іншу, і все пішло добре. Іноді в процесі приготування виникають непередбачені ситуації, нічого не вдієш :)


Потім вбиваю яйце, кладу сметану і далі збиваю все разом.


В отриману суміш додаю просіяне борошно, сіль і розпушувач тіста. Коли спеціального розпушувача у мене немає, то я використовую соду, змішану з лимонною кислотою в рівних пропорціях, тобто половину чайної ложки соди і стільки ж лимонної кислоти.


З усіх інгредієнтів швидко замішую тісто. Довго вимішувати його не слід, оскільки воно "затягнеться" і буде жорстким.


Готове тісто викладаю з чаші комбайна на стіл, злегка посипаний борошном.


Тісто вийшло ніжне, м'яке і злегка липне до рук, але це не страшно. Зверху трохи посипаю його борошном і, додатково вмочаючи руки в борошно, скочую з нього кулю.


Кульку з тіста кладу на тарілку, закриваю харчовою плівкою і ставлю в холодильник приблизно на годину. Якщо плівки немає, то її можна замінити звичайним поліетиленовим пакетом. Поки моє тісто "відпочиває" в холодильнику, я приступаю до приготування сирної начинки. Її я готую вже без допомоги будь-якої техніки. Беру миску, в неї кладу сир і розминаю його виделкою.


Розбиваю яйце і відділяю жовток від білка. Жовток залишаю для змащування сочників, а білок піде в начинку. В розім'ятий сир додаю білок, хоча його бажано було б добре збити, але цього разу я полінувалася це зробити. Та й смак сочників від цього практично не змінився. Туди ж кладу дві столові ложки цукру, дві столові ложки борошна і чотири столові ложки сметани.


Сирну начинку добре перемішую ложкою до однорідного стану і теж ставлю в холодильник.


Перед розрізанням тіста я нагріваю духовку до температури 170 градусів. Після закінчення години дістаю тісто з холодильника і викладаю його на робочий стіл, попередньо посипаний борошном. З тіста скачую ковбаску. Вона у мене вийшла довжиною 48 сантиметрів.


Цю ковбаску я розрізаю приблизно на 12 рівних шматочків, тобто приблизно по 4 сантиметри кожен.


З отриманих шматочків тіста скачую кульки.


Потім беру одну кульку, і качалкою розкачую з неї круглий коржик. На половинку коржа кладу столову ложку сирної начинки.


Після цього складаю корж майже навпіл, залишаючи невеликий відкритий краєчок сирної начинки.


Сформований сочник кладу відразу на деко, яке попередньо ставлю на хвилину в духовку для розігріву і змащую вершковим маслом. Таким же чином формую всі інші сочники та складаю їх на деко. У мене на деко вмістилося за один раз шість штук. Залишений раніше в піалі яєчний жовток збиваю виделкою. Беру силіконовий пензлик, вмочую його у збитий жовток і змащую кожен сочник.


Духовка в мене розігрілася до потрібної температури, тобто до 170 градусів, і я ставлю в неї деко.


Час для випікання встановлюю на 20 хвилин (у мене електрична духовка). Через 20 хвилин дістаю деко з готовими сочниками з духовки і перекладаю їх на тарілку.


Деко ще раз змащую вершковим маслом, кладу на нього шість сочників, які також змащую яєчним жовтком і ставлю випікатися в духовку на 20 хвилин. Спечені смаколики перекладаю на тарілку до вже раніше приготовлених.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

7 причин наважитись на плазмотерапію волосся
Густе, довге, шовковисте волосся завжди вважається предметом особливої елегантності, краси та розкоші. Жінкам, яким пощастило перейняти здорове волосся генетично, з цим моментом набагато легше. А ось пацієнтів, що борються за кожну здорову волосину, варто підтримати дієвими рекомендаціями та порадами від спеціалістів галузі трихології.
Читати більше