Собаки: які породи найкраще адаптуються у квартирі

20 червня 2018
Kelsey Keff

Якщо ви мрієте завести вірного пухнастого товариша, але переживаєте, що собачка не адаптується до квартирних умов, не засмучуйтесь. Сьогодні я розкажу вам про породи собак, які прекрасно підходять до таких умов та стають справжніми членами сім'ї.

1. Левретка.

Важко уявити, але ці худорляві та стрункі собаки, надзвичайно грайливі та віддані. Левретки здатні адаптовуватися до будь-якого способу життя. А тим людям, які щодня тренуються на свіжому повітрі або здійснюють ранкові пробіжки, така порода стане вірним товаришем під час занять. Левретки прив'язуються до своїх господарів та залишаються вірними їм до кінця життя. Надзвичайно тендітні та ніжні стають чудовими друзями з дітьми та вміють ділити іграшки, проте варто зазначити, що їх потрібно тренувати з дитинства. Взагалі, цих собак порівнюють з котами, оскільки їх можна навіть навчити ходити на лоток. Вони - собаки наділені високим інтелектом, тому швидко вчаться, головне, не кричати та не пристосовувати силу, оскільки левретки можуть закритись в собі та впасти в депресію. Додам, що взимку собачок необхідно одягати на вулицю, оскільки вони дуже мерзнуть. Купати левретку треба по крайній необхідності, достатьо після прогулянки мити лапки і живіт. Також потрібно протирати шерсть рушником та стабільно обстригати кігті. 

2. Йоркширський тер'єр

Зовсім маленький, проте відданий друг для вашої родини. Надзвичайно активна собачка, здатна гратись цілий день, любить аджилити. Аджилити - це гра, в кінці якої на собачку чекають винагороди. Проте тер'єр не просто любить саму гру, а саме зв'язок між собою та своїм господарем. Варто зазначити, що шерсь у тер'єрів унікальна, то за нею потрібно ретельно доглядати. Через свою безмірну активність за ними слід спостерігати, так як йорки можуть лазити по небезпечних будівлях чи вибігати на дорогу, тому рекомендується гуляти з ними на повідку. Додам, що через те, що йорки практично не линяють, їх можна заводити навіть алергікам. Щодо догляду за маленьким пухнастиком, то тут є нюанси, так як йорка потрібно щотижня купати, використовуючи лише професійні шампуні, лосьйони та спреї. Взимку собаку теж варто одягати при вигулюванні.

3. Джек рассел тер'єр

Найнепосидючіші собачки обожнюють відпочинок, тому людям, які ведуть малоактивний спосіб життя ця порода не підійде. Так само, як і йорки, рассели, завдяки спільними іграми, зближуються зі своїми господарями. Мають гострий розум, тому у них абсолютно відсутня агресія до людей, мають доброзичливий темперамент. Саме цей вид тер'єрів характеризується безстрашністю та відвагою, незважаючи на свої маленькі розміри. Дресирувати цю породу потрібно багато, бо це приводить джеків у захват. Можуть ревнувати господаря, лаяти на інших людей, та вважають, що господар має приділяти всю увагу лише їм :).

4. Мопс

Незважаючи на свій меланхолійний вигляд, ця порода дуже життєрадісна та добра. Догляд - найголовніша складова, якщо ви вирішили завести мопса. Купання має бути нечастим, проте вичісувати шерсь - ритуал кожного дня. Мопси прекрасно ладять з дітьми, тому ця порода ідеально піходить для сімей. Якщо є можливість взяти його з собою, коли ви вирішили подорожувати, краще візьміть - мопси дуже прив'язуються до господарів, тому розлука буде для них ударом. Необхідно слідкувати за вогою мопсів, бо при малоактивному способі життя, вони здатні швидко її набирати, а це супроводжується різними захворюваннями для собачок. Мопси дуже дружелюбні, тому можуть без особливої перестороги підійти навіть до найбільшої собаки у дворі, тому краще тримайте його на повідку, задля його ж безпеки.

5. Французький бульдог

Попри свою візуальну схожість з меланхолійними американськими бульдогами ця порода дуже весела та любить гратись. Прекрасно живуть разом з котами, граються з ними заради забави, але зробити їм боляче собачки не ризикують. Піддаються дресируванню, проте з початку без ентузіазму. Так, як і мопси, бульдоги мають тримати себе у хорошій фізичній формі, тому прогулянки кожного дня необхідні собачці. Також дуже крутою перевагою цієї породи є те, що бульдог здатен адаптовуватись у будь-якому приміщенні за короткий відрізок часу. Варто зазначити, що собаки храплять, через складку на носі, яка перешкоджає нормально дихати. Тому потрібно слідкувати за цим та відвідувати ветеринара.

Але найголовніше, щоб будь-яка собака відчувала вашу любов, тоді вона стане вам вірним приятелем.

Всі фото - pinterest.com

Обкладинка - i.pinimg.com

[adSlot9]

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com