"Сніданок у Тіффані" 50 років потому

16 червня 2015
UAPOST.US
У культовій стрічці "Сніданок у Тіффані" показані найромантичніші місця Нью-Йорка 60-х років. "Форум" пройшовся по місцях, що з'являлись у фільмі, і з'ясував, що там залишилося від легкого подиху Одрі Хепберн.
 

curiousaliceloves.wordpress.com

Якщо ви колись мріяли жити в напівпорожній квартирі на верхньому Іст-Сайді, дружити з безіменним котом, помахувати мундштуком, відбиваючись від шанувальників, і ходити в гості до сусідів пожежною драбиною, якщо ви регулярно забуваєте ключі від квартири і з'ясовуєте стосунки з домовласником, а може навіть запрошуєте повний будинок гостей, щоби прогулятися перед ними в простирадлі, то історія Холлі Голлайтлі, головної героїні фільму "Сніданок у Тіффані", вам знайома, і, можливо, близька.

Чарівність міс Голлайтлі у стрічці підкріплена найніжнішими картинами Манхеттена. Режисер Блейк Едвардс відкриває фільм знаменитою сценою біля магазину "Тіффані". Сюди тендітна дівчина в чорній сукні їздила після нічних пригод для внутрішнього заспокоєння. Сукню, до речі, продали на аукціоні Крістіс за рекордні $923 187.

1 — Tiffany & Co Store (727 5th Ave & E 57th St)
 
Щоби поснідати, як Холлі, біля гіпнотичної вітрини магазину Тіффані, відправляйтеся в Trump Tower - кафе там працюють з 7 ранку.

Чи можна замовити в магазині гравіювання за 10 доларів, як це зробили герої фільму? Ні. Але можна купити келих для білого вина за $25. Це найдоступніша штучка від Тіффані на сьогоднішній день.

2 — Дім Холлі (169 E 71. St)
 
Світська левиця жила в 30 хвилинах ходи від магазину Тіффані, на Верхньому Іст-Сайді, на перетині 71-ої і Лексінгтон авеню. У фільмі використовувалися тільки екстер'єри будинку, всі інтер'єрні зйомки проходили в Голлівуді, в основному, в павільйонах "Парамаунт Пікчерс".

У 2014 році цей будинок був виставлений на продаж за 8 мільйонів доларів. Подивитися, як виглядає будинок зсередини, можна тут.

3 — Бібліотека (5th Ave & 42nd St)
 
Одне з найбільш романтичних побачень в історії кіно почалося в бібліотеці - ідея була в тому, щоби цілий день робити речі, які ні Холлі, ні Пол, її сусід-письменник, ще жодного разу не робили. Холлі знайшла в бібліотеці книгу, яку написав Пол, і той залишив у ній автограф. У цю бібліотеку варто прийти не тільки тому, що тут красиво, але й тому, що прохолодно, цікаво і смачно пахне книжкою.

4 — Фонтани для розмов (Park Ave & E 52nd St) 
 
Фонтани, біля яких присіли поспілкуватися герої, знаходяться там же, але ближче до будинку Холлі, на перетині E 88th St & 3d Ave розташований тихий дворик з фонтанами для ідеальних романтичних посиденьок.
 
Якщо на додачу до бесід хочеться перекусити, неподалік є відмінне Café Jax (318 E 84th St). Принади місця - другий нижній поверх, величезний простір для спілкування, приємні відвідувачі, а головне - вихід у власний сад.

5 - В'язниця Сінг-Сінг (354 Hunter St, Ossining)
 
Для контрасту з великосвітським верхнім Іст-Сайдом, їдемо до в'язниці "Сінг-Сінг", куди Холлі приїжджала передавати "прогнози погоди" босові італійської мафії. Сьогодні установа називається "Виправна колонія суворого режиму міста Оссінінг". За даними на 2015 рік, там перебувають близько 1700 ув'язнених.

6 - Автовокзал (625 8th Ave)
 
Станція, де Холлі назавжди розлучалася з колишнім чоловіком, а також зі своєю внутрішньою дівчинкою на ім'я Лула Мей, досі там, біля Пенн Стейшн. Покинутий чоловік їхав у рідний Кентуккі на автобусі "Грейхаунд" - і сьогодні це найпопулярніший автобусний перевізник в США.

7 - Дім письменника Трумана Капоте (70 Willow St, Brooklyn)
 
Автор книги, за якою знятий фільм "Сніданок у Тіффані", Труман Капоте, говорив, що історія Холлі заснована на історії його реальної сусідки, яка жила поверхом нижче в його будинку на Бруклін Хайтс. І це ще одне місце для натхнення, вже письменницького.

І, наостанок, декілька рекомендацій для повного занурення в образ Холлі Голлайтлі:
   
  • всістися в розпилену навпіл ванну, що служила Холлі канапою, і тихесенько наспівувати "Moon River". Це нескладно: пісня була написана спеціально для Одрі, оскільки її вокальних даних вистачало всього на одну октаву. Тим не менше, саме ця пісня принесла композитору Генрі Манчіні дві статуетки Оскар;
  • уявити гонорар у розмірі $750,000 - саме стільки Одрі Хепберн отримала за зйомки в картині. Сьогодні це близько 6 млн.

(via)


Якщо вам сподобалась ця стаття, вас також можуть зацікавити наступні публікації:
25 років стрічці "Красуня"
20 років культовому серіалу "друзі"
"Магія" кіно від Вуді Аллена

"Загублена", але не втрачена естетика фільмів Девіда Фінчера
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше