Смарагд - загадковий та доленосний

14 червня 2017
Марина Чиянова

Камінь Смарагд - різновид берилу. У складі каменю містяться деякі мікроелементи, завдяки яким він забарвлюється в зелений відтінок. Цей мінерал цінується серед багатьох народів, оскільки вважається, що він володіє чудовими магічними властивостями. Навіть наукою було доведено лікувальні властивості смарагду

Самоцвіт притягує увагу, заворожує погляд. Колись його вважали священним, йому поклонялися. Такий подарунок символізував любов і вірність. Щоб любов ніколи не вмирала, багато закоханих дарували один одному цю коштовність.

Зараз Смарагди використовують здебільшого для прикрас. 

А тепер поговоримо докладніше про властивості каменю.

 

Камінь смарагд: властивості, колір, види смарагду

В основному зустрічається зелений смарагд. Трапляються кристали з шістьма незвичайними променями.

Якщо вас цікавить, скільки коштує Смарагд, то ціна його буде відрізнятися в залежності від місця походження та інших ознак. Найціннішим вважається камінь з Колумбії, колір у нього трав'янистий.

Зустрічаються й інші кольори смарагду. Він буває з жовтим переливом. Бувають також прозорі мінерали, але зелений відтінок все-таки в них є.

В основному камінь вкритий дрібними тріщинками, через що він може легко розколотися. Тому потрібно бути дуже акуратним ювеліром, щоби використовувати смарагд для прикрас.

Завдяки властивостям його ставлять нарівні з рубіном, алмазом, сапфіром. В основному, ціна смарагду перевищує вартість діамантів.

Магічні властивості смарагду

Окрім краси, яку випромінює мінерал, він наділений магічними та лікувальними властивостями. Протягом багатьох років вважається, що камінь допомагає позбавитися від різних хвороб. Він добре впливає на сечовий міхур, шлунок, суглоби і голову. Смарагд використовують для очищення води. Для цього достатньо мінералу побути годину в склянці води, після чого вона стає абсолютно чистою.

У давні часи камінь застосовували для лікування епілепсії. А зараз багато лікарів радять носити Смарагд, щоб не діставали нічні жахіття. Він здатний допомогти при різних порушеннях сну. Але варто пам'ятати, що існує штучний камінь, оскільки сьогодні роблять багато підробок. Слід уважно вибирати смарагд. Відрізнити справжній камінь від підробки, в основному, може тільки фахівець.

Тільки натуральний камінь зможе надати максимальну користь своєму власникові. Він підтримує його в різних життєвих ситуаціях. Смарагд здатний виховати свого власника, не дає йому зійти з правильного шляху.

Камінь може приносити успіх. Але злим і лукавим людям він тільки нашкодить. Вважається, що смарагд може допомогти у справах творчим людям, дарує їм натхнення.

Камінь здатний поліпшувати самопочуття свого володаря, заспокоїти нерви.


 

Кому підходить камінь смарагд. Смарагд для знаків зодіаку.

Вас цікавить, кому підходить смарагд. Знак зодіаку, до якого особливо "прихильний" цей мінерал, - це Близнюки, Діви, Стрільці. Але багато астрологів кажуть про те, що носити Смарагд може кожен. Однак камінь буде приносити благополуччя та успіх, тільки якщо власник буде доброю людиною.

Всім знакам зодіаку Смарагд додає ті риси, яких їм не вистачає. Близнюкам, наприклад, він дарує трохи холоднокровності, що дозволяє їм приймати важливі рішення.

А ось для Дів мінерал є талісманом. Люди, які народилися під цим знаком і носять Смарагд, не піддаються шкідливим звичкам, стають сильнішими духом, у них додається оптимізму.

Камінь підкорив серця багатьох людей; він заворожує своїм блиском, неземним сяйвом.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше