Слава Героям небесної сотні...

23 лютого 2014
Galyna Ugryna

Заанансований автомайдан у Чикаґо на 22 лютого дістав сьогодні особливий жалОбний відтінок: глибокий сум, сльози і невимовну гордість відчував кожний українець на спонтанно виниклому мітингу перед тим, як рушити містом. 

Твердість мужчин Великого Майдану викресала результати. Принесені у жертву життя майже ста людей - недаремна...Міста України ридають за своїми синами; прощальні дзвони за новітніми Героями проводжають на своїх хвилях кращих з кращих до Найвищого Судді по життя вічне, а нам залишається продовжувати їхню справу і пишатися їхніми іменами, закарбувавши їх назавжди у Книгу історії.

Не здобута ще цілковита перемога, щурячими стежками тікають злочинці з України, озираючись зі скаженим страхом за скоєне, прискають отруйними стрілами брехні і наклепів у місця, де вже не жити їм та їхнім сім’ям; проте не випускаючи з рук важких, набитих грішми та золотом сумок. Горе вам, нелюди! Одна земля нас плекала, а враження, що не її святого хліба ви їли, а смоктали скажену вовчицю.

Сльози  не давали говорити майже всім, хто бажав висловитися на мітингу біля Осередку. Виступили Надія Ільків, Михайло Глебів, Романа Лабазевич, Олеся Герасименко, Галина Угрина.

Отці  Роман Артимович і Ігор Кошик провадили молитву та освятили нас водою перед Автомайданом, поблагословивши на його вдале проведення.

Оце втретє вирушаємо ми колоною машин містом Чикаґо. Цього разу зібралося втричі більше учасників     автопробігу. Понад 100 автівок, прибраних національною символікою, пишною, впорядкованою  колоною їхало вулицями, гайвеєм, притягувало стрункістю та єдністю погляди американців, викликало їхнє дружнє схвалення, вигуки; безліч наставлених телефонів знімало відео з такого видовища, фотографувало!

Берег озера, що вже очистилося від криги, слухав нашу молитву, яку знову читав отець Роман Артимович, та Гімн України, що стоголоссям лився до передвесняної височині, куди пішла наша Небесна Сотня...

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше