Скло як витвір мистецтва

5 жовтня 2017
Marta Chorna

Glass.U

Чарівні вироби зі скла вже майже 2 роки створюють дві сестри-львів'янки Софія та Ярина.
 
Назва бренду Glass.U походить під дуже співзвучного "Bless you" – англ. вираз, коли людина чхає. Може здатись дивним, так? Bless – означає "благослови тебе". А, замінивши слово bless на glass, виходить цікава гра слів, що узагальнено можна перекласти як "Скла тобі!".
 
Або ж "Всім скла"!
 
Сказали дівчата і зробили. Та так зробили, що вже майже в десяти містах України представлена продукція Glass.U.
 
Вироби Glass.U впізнавані за двома пунктами:
 
1) основою прикрас є швидше гострі форми, аніж заокруглені;
2) характерне накладання скелець між собою методом спаювання.
 

Vasglass

Прикраси Vasglass сворює теж львів'янка, Vasylyna Halun. Василина - художник по склу за освітою, що прослідковується у її виробах. Вони більш обтічних форм, з ніжними округлими краями. Персні, сережки, брошки, підвіски дуже витончені, витримані у стриманих кольорах.
 


Синій Кульок

Підвіски бренду Синій Кульок поєднують у собі холод скла і металу та тепло засушених квітів. Ідея увіковічнити квіти у прикрасах виявилася дуже вдалою. Засновниця бренду з нетиповою назвою "Синій Кульок", Lilia Vasilko працює зі склом вже кілька років, і робота не закінчується на прикрасах. Арт-рішення, декор для дому, підставки для їжі, фурнітура для меблів - це тільки кілька пунктів з повного переліку напрямків, у яких працює майстер. Та зараз не про те, зараз про підвіски та брошки, оскільки саме вони яскраво вирізняються поєднанням урбан настроїв та природи.
 

Kriz_glass​

Прикраси Kriz_glass стримані та витончені. Засновниця бренду Hrystyna Melenchuk теж зі Львова.
Створює кольорові лаконічні колекції та дзеркальні підвіски.

Los Accessories​

Los Accessories теж працюють зі склом, і теж родом зі Львова. Їх легко впізнати по брошках у вигляді єдинорогів, фламінго та кактусів. Дуже оригінальні, вони зроблять будь-яке пальто веселішим та допоможуть вирізнитися з натовпу.

Фото Лілія Козубаль та Чілла Палош
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше