Скільки потрібно часу, аби опанувати мову

6 травня 2015
Serhiy Tereshchenko
Правди ви не знатимете ніколи. На мовних курсах вам обіцятимуть різні терміни, залежно від нахабності. Найвідчайдушніші компанії обіцяють за 2 тижні. Віра в чудо невиліковна, тому разом з курсом англійської на два тижні варто пропити настоянку із женьшеня й чекати на моментальні зміни у вашому житті. Гарантовано, money back, якщо ви не задоволені.

З мого досвіду, який ще досі в процесі набування, на вивчення мови потрібно близько 3 років. Першого року ви вивчаєте базову комунікацію, другого заглиблюєтеся в граматику, а на третьому - читаєте, пишете, слухаєте, спілкуєтеся. За 3 роки ваш рівень стає середнім, тобто B1 за європейськими стандартами. На цьому рівні ви будете здатні:
 
  • вести поверхневі розмови завдяки завченим фразам;
  • розуміти більше, ніж можете сказати;
  • ваша швидкість мовлення буде набагато повільнішою;
  • насправді, ви можете говорити швидше, але лише в реальному мовному середовищі ви зрозумієте, що це не найголовніше;
  • вам буде важко бути зрозумілим для кожного в будь-який час;
  • доводиться багато повторювати, намагаючись перевимовити слово.

Для перших трьох років немає особливого значення, де проходить навчання. Але займатися варто 3-4 рази на тиждень у групі. Бажано оточувати себе мовою в побутових ситуаціях (змінити мову фейсбуку, слухати музику, з кращим рівнем - читати газети й комікси). Невідомі слова варто виписувати й завчати. Коли вони виникатимуть у контекстах, вони запам'ятаються.

Наступні 2 роки бажано проводити в мовному середовищі регулярно. Це або перекладацька практика, подружнє життя з іноземцем, або постійне проживання в середовищі. Люди часто вивчають мову ще не маючи чіткого плану, але мова - це крихка будова. Якщо її не практикувати, вона починає поступово забуватися. Попри те, не варто перейматися, що зусилля можуть виявитися марними. По-перше, після досягнення рівня B1 забування стає досить повільним і можна легко відновитися після декількох місяців інтенсиву. По-друге, сам процес вивчення мови - це найприємніша вправа для мозку. Як і з фізичними показниками, ми можемо оцінити слабкість тільки тоді, коли втрачаємо силу. Вивчення мови покращує більшість соціальних і психофізичних показників, тому її варто ставити на рівень зі щоденною гімнастикою.


Якщо вас зацікавила інформація, представлена у цій статті, не пропустіть також:
20 помилок в англійській мові, які робить кожен з нас
Вивчаємо італійські жести/ І gesti italiani
5 найкращих кіносайтів для вивчення англійської мови
10 мобільних додатків для вивчення іноземної мови
Як вивчити іноземну мову за рекордний час
5 корисних сайтів для вивчення англійської мови




 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як запобігти крадіжкам у магазині
Світ роздрібної торгівлі швидко розвивається, і коли ви керуєте величезною кількістю запасів, безпека стає важливою увагою. Крадіжка, вандалізм та шахрайство — це лише деякі проблеми, з якими стикаються роздрібні магазини щодня.
Читати більше