Сьогодні Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2018
UAPOST.US
Цими лютневими днями українці не тільки в Україні, а й далеко за її межами вшановують відвагу, силу духу й жертовність громадян, які вийшли на мирний протест і віддали своє життя на Майдані у листопаді 2013 року – лютому 2014 року, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
 
uapost.us

Під час Революції Гідності понад сотня людей загинули від куль, побиття або відійшли у вічність пізніше від отриманих на Майдані поранень. Їх назвали Героями Небесної сотні.

Пам’ятний День Героїв Небесної Сотні встановлено указом Президента України Петра Порошенка "Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні". Президентом було ініційовано й затверджено ВРУ заснування Ордену Героїв Небесної Сотні. Також створено "Меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції гідності".



Завдяки проекту Українського інституту національної пам'яті "Майдан: усна історія" вдалося зібрати відео та аудіосвідчення активістів Євромайдану про події зими 2013-2014 років. Серед понад 500 інтерв'ю були відібрані найпромовистіші й видані книжкою "Майдан від першої особи. 45 історій Революції гідності".

(via)
UaPost
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше