Шотландська зима: стильні образи з одягом в клітинку на будь-який смак

13 січня 2016
Джорджина

Традиційна і улюблена багатьма клітинка не втрачає свою привабливість навіть взимку – цьому посприяли і дизайнери, включивши в свої колекції осінь-зима 2015-16 різні варіанти цього принта (він був присутній як на верхньому одязі, так і на інших предметах гардеробу). Популярність шотландка почала набирати в Англії дуже давно – у 18 сторіччі з легкої руки королеви Вікторії – і з тих пір її не втрачає. Чи не бажаєте приміряти на себе аристократичний образ?


Зліва – Balenciaga, праворуч – Alexander Wang

Тоді зверніть увагу на елегантну сукню, яку Олександр Венг створив для модного будинку Balenciaga. А ось вже для свого іменного бренду дизайнер представив кежуальну клітинку – чорно-червоне пальто. Утеплений зимовий варіант пальто з хутряною обробкою на кишенях і комірі є у Coach. Філліп Лім в колекції свого бренду 3.1 Phillip Lim поставив клітинку на чолі всіх тенденцій – тут вам і сукні, і штани, і пальто. Переконалися, що без тартана не обійтися цієї зими? Тоді дивіться, як цей принт носити щодня!
 


Зліва – Coach, по центру – Phillip Lim; праворуч – Phillip Lim.

Проілюструємо на конкретних прикладах, як клітинка може стати незамінним елементом вашого образу цієї зими:

Довге яскраве пальто з шотландки стане відмінним доповненням до вже наявного у вас джинсового комбінезону – вдалий акцент для зимового образу.

Бежевий шарф з клітинкою від Burberry ще нікого ніколи не підводив, а щоб не виглядати банально, поекспериментуйте з різними способами його зав’язування. Так, у вас з одним аксесуаром вийде 15 різних образів!

Якщо ви зважитеся придбати картаті штани, то відмовтеся від класичних, облягаючих фігуру фасонів. Натомість обирайте вільні та мішкуваті силуети (палаццо, кюлоти, брюки із заниженим кроковим швом).

Коричневу спідницю в клітинку можна освіжити доповненням у вигляді блакитного топа або сорочки (замість класичної чорної водолазки або білої сорочки). Також до таких кольорів ідеально підійдуть контрастного відтінку оксфорди.

Спортивний жакет буде органічно виглядати з джинсами (які внизу варто підвернути) і високими кедами.

При активних експериментах з принтами намагайтеся залишатися в рамках одного кольору, вибираючи різні його відтінки.

Якщо у вас в гардеробі вже є пальто в клітинку якогось певного кольору, то найпростішим способом створити вдалий образ стане підбір решти речей у тій же кольоровій гамі. Це стосується і взуття, і сумочки, і прикрас.

Щоб образ був гармонійним з верхнім одягом яскравого відтінку, зробіть фон нейтральним, а на шию зав'яжіть шарфик такого ж строкатого кольору. Шарф тут виступає ще й додатковим бонусом, адже він зарахований до головного тренда сезону.

Спідницю довжиною до коліна можна посадити на талію і закріпити ременем – грайте з пропорціями.

У вас є улюблене картате плаття, але воно зшите з легкої тканини і підходить тільки для літа? Не поспішайте засмучуватися, багатошаровість врятує вас і в холодні зимові дні. Для початку підберіть тонкий светр з коміром-стійкою, щоб надіти його під сукню, а далі пустіть в хід фантазію: брюки, пальто, кардигани – можливості комбінування практично безмежні!

Паєтки можуть врятувати будь-який образ (не тільки святковий), тому не бійтеся поєднувати в одному образі блискучі та картаті речі.


NEW YORK, NY – FEBRUARY 12: A guest at the Streets of Manhattan on February 12, 2015 in New York City. (Photo by Timur Emek/Getty Images)

Картатими сорочками зараз вже нікого не здивуєш, тому до створення образу з ними доводиться підходити відповідально. Спробуйте заправити свою сорочку в шкіряні довгі кюлоти, а на плечі накинути вільний кардиган – все ж краще, ніж з простими джинсами.


Photo by Kirstin Sinclair/Getty Images

Підв’язати поясом картате пончо – чим не варіант? Стильно, просто і без витрат!

Якщо ви взагалі нічого не боїтеся і дійсно хочете привернути до себе увагу, одягніться повністю в речі з картатим принтом (всі речі одного тону). І про сумочку не забудьте!

Поєднувати разом різні принти буває нелегко, а що вже говорити про одні й ті ж малюнки. Але давайте спробуємо подивитися, що вийде, якщо поєднати клітинку з клітинкою, – найбільш вдалий орнамент для зими!

Спосіб №1. Поєднуйте повні протилежності

Різним має бути все: розмір клітинки, малюнок, колір. Крупний принт нейтрального відтінку відмінно поєднається з дрібним малюнком більш насиченого кольору. Через неординарне поєднання різних типів картатої тканини інші речі повинні бути нейтральними.

Спосіб №2. Поєднуйте монохромні речі

Якщо ви підберете пальто і шарф чорного кольору з білою акцентованою клітинкою, то ніколи не помилитеся: нехай навіть принти НЕ БУДУТЬ ідентичними, класичне забарвлення врятує ситуацію. У той же час, клітинка в більшості випадків передбачає повсякденність, тому витримайте весь образ в чорному кольорі (за винятком принта) – так ви будете виглядати елегантно.

Спосіб №3. Поєднайте три різні кольори

У вас вже є картаті кардиган або штани? Придивіться до відтінку, який представлений на малюнку нижче, – підберіть ще одну річ і аксесуари саме такого відтінку. Третій колір повинен бути нейтральним.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше