Школа перекладачів: як обрати найкращу?

10 червня 2015
Редакція
Складність та специфіка перекладу полягає не лише в тому, що потрібно здобути певний багаж знать та вміло використовувати його, а, перш за все, в постійній необхідності тренувань та практики. Не всі спеціалісти з перекладу мають таку можливість – постійно вдосконалювати свої здібності в перекладацькій сфері. У такому разі виходом із такої ситуації виступає можливості проходити заняття в школі перекладу.

Коли ви в процесі пошуку такої школи, Вам, в першу чергу, варто зрозуміти, які цілі та завдання Ви ставите перед собою та організацією, до якої звертаєтесь. Постановка мети є першим та основним завданням. Далі необхідно проглянути інформацію про пропоновані Вам школи перекладу та вибрати декілька, які на перший погляд Вам більш-менш підходять. До них можна завітати особисто чи розізнати інформацію про них серед особистих знайомих чи, можливо, на форумах в Інтернеті.

Звертати увагу при виборі школи перекладу потрібно на якість підготовки, викладачів, розмір груп, в яких проводяться заняття, наявність матеріально-технічної бази. Зрозуміло, що з ліцензією та установчими документами такої школи має бути також все в порядку. По закінченню курсу підготовки Вам мають видати сертифікат чи свідоцтво про проходження відповідного курсу.

Тренінги з перекладацької діяльності можуть бути різними, проходити в різних формах, за різними методиками, стосуватися різних аспектів перекладу.

Письмовий переклад – мистецтво, яке потребує прояву творчості, винахідливості, не лише базової перекладацької підготовки. У той же час, письмовий переклад дає достатньо часу, щоб осмислити зміст тексту, сформулювати думку, "підточити" стиль.


Якщо вас зацікавила ця стаття, дял вас також можуть бути корисними:
Студент-перекладач: 10 порад дял підготовки і підвищення кваліфікації
Чому українською не перекладають світові бестселлери?
Історія підготовки перекладачів
Книжковий переклад в Україні або Читайте багато, але не все
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше