чому кашемір - це дорого?

13 листопада 2023
Fashion Focus

Високу  вартість  “люксових” речей не  завжди можна пояснити  лише  відомим ім’ям. Часто в неї  входить висока собівартість  сировини - кашемір, вовна,  шовк.

Абсолютний  рекордсмен серед дорогих  матеріалів є вовна  вікуньї.  Це  найтонша  вовна в  світі, товщиною від 10 мікрон. 

Вікуньї живуть  в кліматі високогір’я,  де часті перепади  температури. Отримана в таких  умовах  вовна  чудово гріє.

Важлива  умова - не змішувати  вовну вікуній з  іншими видами вовни, навіть з кашеміром.

Кашемір - найпопулярніший люксовий матеріал.  Основним його  критерієм  вважається неймовірна м’якість, що в  свою  чергу підтверджує його  справжність.

Кашемірове  полотно робиться  з  вовни  особливого виду кіз,  що пасуться в  районі пустелі Гобі, на кордоні Монголії  і Китаю. Так  само  як і вікуньї, кашмірські кози мають справу  з неймовірними перепадами температури, яка опускається іноді до  -40 градусів.  В осінньо-зимовий  період у кіз  з’являється підшерсток, дуже  легкий, дуже  теплий і дуже м’який, всі ці якості він  передає  вашому майбутньому джемперу.

Ще  один вид  “люксової”  вовни - мериносова. Цей  вид  волокон  виробляють з вовни австралійських  мериносових  овець. Найтонші можуть  змішувати  з  шовком і кашеміром. 
Плюс мериносової  вовни - її  міцність порівняно  з іншими дорогими видами  волокна. А ще цей матеріал м’який, теплий   і  добре пропускає  повітря,  що робить його оптимальним  у співвідношенні ціна/якість.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com