Шість цікавих каналів на YouTube українською

12 листопада 2019
Редакція

Часто в поле зору потрапляють різноманітні статті із добірками каналів YouTube про науку.

Але, як правило, більшість із них присвячені російськомовним або, в кращому випадку, англомовним проектам.

Однак за останній час в українськомовному сегменті найпопулярнішого відеохостингу світу почали з’являтися канали, що в цікавій формі доносять різноманітну наукову інформацію.

У сьогоднішній статті kozakorium.com підготував добірку цікавих українськомовних каналів YouTube, які присвячені науці.

Клятий раціоналіст

Клятий раціоналіст — доволі відомий ютуб-канал з контентом просвітницької тематики, пропагандою критичного мислення та наукового підходу. Автор каналу робить дуже якісні відео про популярні міфи в які вірить, напевно, кожен із нас. Слід додати, що свої відео Клятий раціоналіст приправляє долею гумору та іронії, а це робить їх ще цікавішими та доступнішими для широкого загалу.

Tokar.ua

Це проєкт, присвячений космосу, технологіям та винаходам. Tokar.ua — один з небагатьох україномовних проєкт, який докладно пише про те, що відбувається в інтернеті — як в Україні, так і за кордоном.

Віртуальна Академія

Українська Віртуальна Академія створена для поширення україномовних навчальних відео різних категорій. Хоча канал не зовсім призначений для науки в традиційному значенні слова, він, швидше за все, сповідує науку програмування. Віртуальна академія — найкраще джерело подібних знань на просторах україномовного Ютуба.

LearningUa



Наука простими словами для дорослих і дітей! З каналом LearningUa ви дізнаєтесь, як творити дива, і отримаєте їхні наукові пояснення. Весела наука разом з каналом LearningUa — це чудова можливість легко повторити чарівні досліди вдома і дізнатись багато нового та цікавого!

Також Learning.ua — це перша освітня платформа, де процес навчання відбувається за сценарієм дітей, а результат перевершує сподівання батьків.

Наука та Всесвіт

Мабуть, найвідоміший та найпопулярніший україномовний канал про науку на YouTube, що має понад 40 тисяч підписників. Його автор – шкільний учитель з Рівненщини Віталій Шевчук, що намагався вирішити нестачу наочних матеріалів для своїх учнів. Зараз проектом перекладено та озвучено понад 100 відео таких відомих у світі каналів як: MinuteEarth, AsapScience, MinutePhysics, Stated Clearly, TED, TED-Ed, Veritassium та інших.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Марія Марія 25 травня 2020
Шукаєте цікавий україномовний канал? Підписуйтеся: https://www.youtube.com/c/SchoolSPE Про бізнес, ефективність, спілкування, взаємини – все на одному каналі! Тренер Роман Кушнір ділиться і записами своїх тренінгів, і навчальними курсами, й цікавими інтерв’ю. Все для вашого саморозвитку, зростання й ефективності!
7 причин наважитись на плазмотерапію волосся
Густе, довге, шовковисте волосся завжди вважається предметом особливої елегантності, краси та розкоші. Жінкам, яким пощастило перейняти здорове волосся генетично, з цим моментом набагато легше. А ось пацієнтів, що борються за кожну здорову волосину, варто підтримати дієвими рекомендаціями та порадами від спеціалістів галузі трихології.
Читати більше