Шарлотка з яблуками

Інгредієнти:

  • яблука — 1 кг;
  • цукор — 1 стакан;
  • яйця — 4 шт.;
  • борошно — 1 склянка;
  • розпушувач тіста — 0,5 ч. л.;
  • сіль — щіпка;
  • манна крупа — 1 ст. л.

Приготування шарлотки з яблуками  

Найдовший процес у приготуванні шарлотки – чищення яблук. Тому робимо це на самому початку.

Потім нарізаємо їх кубиками. Можна, звичайно, нарізати і часточками, можна зчистити з них шкірку – все на ваш розсуд. Але мені більше подобається, коли яблука нарізані кубиками і шкірка на них присутня.

Як тільки яблука нарізані, включаємо духовку розігріваємо її до 180 градусів. Яблука, в ідеалі, повинні бути кислими. Але, в моєму випадку, траплялися всілякі – і кислі, і не дуже, тому цукру я взяла трохи менше, ніж одна склянка.

Відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо білки з половиною склянки цукру. Окремо збиваємо жовтки з другою половиною цукру.

Тепер акуратно з'єднуємо обидві суміші та додаємо борошно і розпушувач тіста. Все змішуємо в однорідну масу. Додаємо порізані яблука і все добре перемішуємо. Форму для запікання змащуємо олією і присипаємо манкою. Викладаємо суміш яблук і солодкого тіста і відправляємо в духовку приблизно на 40 хвилин.

Після того, як шарлотка буде готова, дістаємо її з духовки і охолоджуємо. Все! Класичний яблучний десерт готовий! Приємного смаку!
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше