Сенатор Грем: "Росія немов зірвалася з ланцюга. З цим треба щось робити"

В інтерв'ю телеканалу FOX News, який активно підтримує Трампа, сенатор Ліндсі Грем знову заявив, що Вашингтону потрібно посилювати політику відносно Росії. Грем вказав, що ЗДА повинні "дати жорстку відсіч Путіну"…
*
"Проблема, на мій погляд в тому, що Росія точно зірвалася з ланцюга. Ми багато що робимо, але це не працює. І президент Трамп дивним чином зазнає труднощів у тому, щоб відкрито дати Путину відсіч", – сказав Грем.
"Нам потрібно діяти активніше. Наприклад, позбавити Росію доходів від продажу нафти. Як? Ми пропонуватимемо альтернативні джерела палива", – зазначив американський сенатор.
На його думку, ЗДА повинні чинити з Росією так, як чинив Рональд Рейган з Радянським союзом.
"Кожного разу, коли росіяни намагалися поліпшити свої військові технології, ми виявлялися на крок попереду. Кожного разу, коли росіяни починали зриватися з котушок в тій або іншій частині світу, Рейган давав відсіч.
Тому, на місці Трампа, я би поглянув на тактику Рейгана й економічно ізолював Росію. Я би вивчив кожного помітного споживача російської нафти і газу та подивився, чи можемо ми знайти спосіб забезпечувати ці країни нафтою і газом з інших джерел, що знаходяться поза Росією.
... Стоячи перед берлінською стіною, Рейган сказав: "Зруйнуйте цю стіну, на іншому боці знаходиться імперія зла". Він припиняв зустрічі з Горбачовим у спробі скоротити ядерне озброєння.
Я думаю, проблема полягає в тому, що Росія зірвалася з ланцюга. Все, що ми робимо, не працює, і президент з якоїсь причини насилу протистоїть Путіну безпосередньо. Тому повторюся: економічна ізоляція Росії. Їхня економіка – це нафта і газ. Вони не зможуть дуже довго протриматися без клієнтів.
Отже, якби я був на місці президента Трампа, я б спробував позбавити їх всіх клієнтів, надавши їм альтернативну нафту і газ, що знаходяться за межами Росії. Саме так я б і вчинив", - заявив сенатор.
Нагадаємо, що раніше однопартієць Трампа сенатор Ліндсі Грем закликав до персональних санкцій проти Путіна.
"Прийшов час, щоб нові санкції важко вдарили персонально по Путіну, а також по російському енергетичному і банківському секторам", - заявив Грем.
Також, на його думку, ЗДА не будуть єдиною країною, поки не покарають Росію за кібератаку на виборчу систему Америки і "підрив демократичних інститутів країни".
Тим часом американські політики оголосили негласний бойкот російському амбасадору в ЗДА Анатолію Антонову. Вони не хочуть з ним зустрічатися і спілкуватися. Російський амбасадор поскаржився, що більше 20 чиновників у Вашингтоні відмовилися під яким-небудь приводом з ним говорити або просто проігнорували пропозиції про бесіду.
Намагаючись налагодити контакти, Антонов написав лист з проханням про допомогу сенаторові-республіканцеві Уоррену Хетчу, з яким раніше зустрічався.
"Буду дуже вдячний за пораду, як встановити контакт з членами Конгресу, працівниками департаментів і агентств, а також за ваше сприяння в організації таких зустрічей", – йшлося у зверненні.
Наголошується, що розмовляти з Антоновим не побажали зокрема голова адміністрації президента ЗДА Джон Келлі, віце-президент Майк Пенс, генпрокурор, низка міністрів і їхніх заступників, голова ФБР і голова Федеральної резервної системи, лідери меншини і більшості як у сенаті, так і в палаті представників.
Після видворення 60 росіян шпигунів-"дипломатів" із ЗДА, Антонов назвав "політичну атмосферу у Вашингтоні токсичною, отруйною". Коментуючи це висловлення російського амбасадора, сенатор Грем заявив:
"Здається, вельми іронічно, що він використовував слово "отруйна". Одна з причин, чому ми висилаємо дипломатів, полягає в тому, що російські спецслужби могли отруїти британського громадянина, колишнього російського агента в Сполученому Королівстві, і його доньку. Все це мені нагадує 80-і", – закінчив Грем.
Росія є Абсолютним Злом, яке треба знищити
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com