Секрети стосунків для початківців і бувалих: підбірка книг із психології

25 червня 2019
Лінія Довіри

Ще більше про стосунки почуєте у нашій радіопрограмі: https://soundcloud.com/user-629180519/damo-radu

«Жінка. Керівництво для чоловіків»

Автори книги Дуглас Абрамс, Рейчел Карлтон Абрамс, Джон Готтман, Джулі Шварц-Готтман описують результати сорокалітнього дослідження природи жіночої натури, і на живих прикладах із гумором та іронією дають відповідь на головне запитання головного героя Мела Гібсона  «Чого хоче жінка». 

На основі реальних історій помилок і власному досвіді дослідники дають практичне керівництво побудови та збереження стосунків від першого взаємного погляду до сімейного життя:
  •  що притягує жінку;
  •  чому виникають конфлікти між цими стихіями — жінкою та чоловіком;
  •  як відшукати ту єдину;
  •  як зберегти почуття до самої старості.

 

«Страх близькості»

Відчуття страху емоційної близькості знайомий багатьом. Часто він пов’язаний саме з особистими стосунками. Автор Ілсе Санд пояснює, звідки береться цей острах бути серед людей, його несвідому природу.
А також надає механізми й шляхи боротьби, як не втрачати рівновагу в цьому динамічному світі та як уберегтися від власних же хвилювань, щоб зробити подих на повні груди й відчути смак життя.

«Ви нічого не знаєте про чоловіків»

При написанні книги Стів Харві відходив від життєвого досвіду, знань із психології, щоб створити путівник чоловічим єством. На сторінках автор детально аналізує думки та мотиватори вчинків чоловіків залежно від віку.
Саманта Джонс-героїня серіалу «Секс у великому місті»-намагалася для себе осягнути логіку поведінки протилежної статі, і ця книга відчиняє двері у темну кімнату чоловічої душі. Керівництво психологією чоловіків буде цікавим і корисним не лише жінкам, але й тим, про кого ця книга. Вона допоможе розібратися у собі. 

«Вона не пояснює, він не здогадується. Японське мистецтво діалогу без сварок»

Дослідник стосунків Іота Тацунарі на прикладі 36 джерел конфліктних ситуацій між статями демонструє необхідність бути партнерами, підтримувати один одного. Автор розповідає про дві протилежні особистості: один раціоналіст, логік, волелюбний, любитель спокою, а інша – емоційна, уявляє себе у весільній сукні, пам’ятає кожну деталь, слово, образу. 

Коли вони сходяться, то прокидається вулкан, виверження якого важко зупинити. Чоловік і жінка не можуть жити один без одного, вони притягуються як інь та янь. Але конфлікти статей не дає їм створити гармонію в стосунках. Тацунарі підходить до цього питання суто науково, відразу окреслюючи причини непорозумінь і фрази, якими їх можна вирішити. 
 
У книзі описується дієва стратегія поведінки, аби уникнути вибуху емоцій. 

«Люби себе  не важливо, з ким ти»

У книзі автор — німецький психотерапевт Єва-Марія Цурхорст  наводить приклади пар, яким допомагала подолати кризу в стосунках. На основі їхніх історій вона пише про важливість любити себе, адже цей чинник відіграє помітну роль у взаєминах. 

  • Як позбавитися ілюзій про ідеального партнера.
  •  Куди зникає щастя в стосунках.
  •  Як не припускатися нових помилок у відносинах.

Книга допоможе знайти відповідь на питання: «що ж пішло не так у стосунках?», побороти фобії, переконає у потребі щиро поговорити з партнером, щоб розставити всі крапки над "і".

«Мова взаємовідносин»

Алан і Барбара Піз займаються дослідженням мови тіла. У цій книзі свою увагу вони зосередили на секретах стосунків жінки й чоловіка, на психологічних і фізіологічних особливостях, які формують їхню особистість.
 
  •  Як діяти у конфліктах і як їх згладжувати».
  •  Як побудувати гармонію в стосунках. 

Автори відходять від простої констатації наукових фактів і презентують практичні поради розрішення різних ситуацій у взаєминах між статями. 

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше