Що вибрати — Єгипет чи Туреччину?

24 вересня 2020
Редакція

Ці дві країни однаково популярні в українських любителів морського та екскурсійного відпочинку. В них є чимало спільного. Основне — у більшості готелів обох держав діє система «все включено». Туристична індустрія і там, і там досить розвинена. Але є й розбіжності, на які треба зважати, вибираючи час подорожі до Туреччини чи Єгипту.

Розбіжність сезонності

Це головна різниця, адже курорти Єгипту придатні для відпочинку протягом усього року. Святкувати Новий рік на узбережжі Червоного моря у купальнику — не мрія, а цілковита реальність! Зима ж в турецькому Середземномор’ї — прохолодна та волога. Пляжний сезон у Туреччині https://www.coraltravel.ua/main/turkey.aspx триває з середини травня до середини жовтня. Найкращий час — вересень, саме тоді вже немає сильної спеки, а море фантастично тепле та чисте. Найліпший період, щоб поїхати на відпочинок до Єгипту, — це осінь та весна, хоча купатися та засмагати тут можна у будь-якому місяці року.

Козирі — корали та рибки

Ще одна величезна перевага Єгипту (крім всесезонності) — фантастичний світ Червоного моря. Так, звичайно, у Середземному та Егейському морях також можна займатися дайвінгом, і це буде досить цікаво. Але це в жодному разі не порівняти з тим, що можна побачити зі звичайною маскою біля готельного пляжу в Єгипті! Перш ніж планувати подорож, дізнайтеся більше про регіони, де найцікавіше знайомитися з підводними фауною та флорою Червоного моря, читайте докладніше тут https://www.coraltravel.ua/main/egypt.aspx.

Чи є розбіжності у сервісі та кухні?

Турецька кухня більш різноманітна, у хороших готелях подають гостям розмаїття м’ясних страв на грилі, рибу, морепродукти, величезну кількість свіжих овочів. Поціновувачі десертів також одностайно проголосують за Туреччину! Тут фантастичні солодощі, а кожний сніданок у готелі буде прикрашено свіжою хрумкою випічкою. У Єгипті також неважко знайти гастрономічне різноманіття, місцева кухня схожа з турецькими традиціями, але деякі страви можуть здатися досить специфічними.

Варто врахувати, що під час пандемії в готелях, які працюють за системою «все включено», трохи змінилися правила обслуговування. Поки що не можна накладати страви власноруч — це за вас зробить персонал. Але правило — можеш їсти та пити, що хочеш і скільки хочеш — ніхто не скасовував!

Сервіс у єгипетських готелях може здатися більш ненав’язливим, ніж у турецьких. Але тут багато залежить від готельєра, його підходу до гостинності тощо.

Можливості для шопінгу

Тут пальма першості, безперечно, належить Туреччині. Якщо в Єгипті більшість покупок будуть сувенірами, то в Туреччині можна придбати якісні речі за гарною ціною. Це шкіряний одяг, взуття, текстиль для дому тощо. 


 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше