Що таке план у стратегії SMM-просування?

12 серпня 2023
Andrew

Інакше кажучи, на етапі розробки стратегії створюється начерк планових дій, який визначає вектор контенту, тип впливу на користувачів соціальних мереж і тимчасові періоди для них. Але для реальної роботи цього недостатньо, тому в щоденній роботі СММ-менеджер використовує кілька тактичних планів, які він регулярно оновлює і поповнює новими даними.

Ось перелік основних планів, які практично постійно відкриті на комп'ютері СММ фахівця і допомагають йому вирішувати щоденні завдання:

  • Контент-план для кожної соціальної мережі та кожного акаунту. Він включає в себе вже конкретизацію контенту на найближчий календарний період. У нього записуються всі ідеї, напрацювання і події бренду, які повинні до певного терміну перетвориться на публікації. Природно, що він ведеться відповідно до тематичного плану рубрик, який був закладений у стратегії.

  • План взаємодії з агентами впливу. Він містить перелік усіх залучених блогерів, задані теми їхніх постів і часові періоди їхньої публікації.

  • План конкурсів, промоакцій, перехресного просування з іншими акаунтами в соціальних мережах. У ньому СММ-менеджер веде всю промоактивність.

У цьому, напевно, серйозна відмінність SMM-стратегії від інших комунікацій, у яких створюється конкретний план дій. Пов'язано це з тим, що контент складно прогнозувати на відносно віддалений період.

Читати також: Комерційна пропозиція з SMM: інструкція зі складання

Чому складання SMM-стратегії таке важливе для роботи?

Розробка SMM-стратегії визначає рамки для активності, що дає змогу весь інший час зосереджувати зусилля безпосередньо на заходах щодо її реалізації, тобто займатися контентом, вести підбір і переговори з агентами впливу, підключати рекламне просування тощо. Це основний плюс подібної підготовчої роботи, оскільки вже не відбувається пошуку відповідей на вічне питання "що робити?". Але крім того, що це дає змогу попередньо узгодити всі зусилля з просування, у стратегії є ще низка переваг, які по-своєму також важливі:

  • Один раз схвалена стратегія SMM-просування економить час, оскільки ця робота переходить у розряд реалізації затвердженого плану, який може лише по ходу коригуватися.

  • Наявність стратегії спрощує взаємодію всередині команди і між іншими співробітниками, зайнятими в просуванні в інших медіа-каналах. Якщо SMM в компанії реалізується низкою співробітників, то всі розуміють, до чого слід прагнути і що потрібно від них для досягнення результату. Аналогічно йде справа під час координації взаємодії з іншими напрямками маркетингових комунікацій, адже від самого початку SMM-стратегія узгоджена із загальною комунікаційною політикою, що прибирає зайві питання і фокусує увагу всіх на загальному результаті для бізнесу.

  • SMM-стратегія допомагає вводити в роботу сторонніх виконавців або залучати нових фахівців у команду, оскільки зрозумілі критерії, цілі та завдання, які на них покладаються.

  • І, напевно, головне – стратегія спрямовує всю увагу співробітників на контрольні метрики, їхнє регулярне відстеження, щоб у разі відхилення від планових вносити корективи в програму реалізації і в підсумку отримати належний успішний результат для бізнесу компанії.

На завершення, хотілося б сказати, що SMM-стратегія – це лише перший етап у роботі SMM-менеджера. Після її розробки починається найскладніше – робота на досягнення цілей.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com