Інтелектуальний глянець

27 травня 2020
Наталія

Глянцева журналістика стрімко розвивається. У наш час спостерігається еволюція глянцевих видань та зростання зацікавленості загальними проблемами. Глянцеві журнали перестають обмежуватись розважальною тематикою та починають висвітлювати суспільні проблеми, їх важливість для суспільства. Сьогодні «глянець» перестав виконувати суто розважальну функцію, і все частіше на сторінках журналів можна помітити інформаційний матеріал та аналітику. 

Віднедавна з’явився термін «інтелектуальне глянцеве видання», яке висвітлює проблеми екології, свідомого споживання, фемінізму та інших речей сьогодення. Такі журнали обмежили серед своїх матеріалів суто легку розважальну тематику та висвітлюють суспільні проблеми, культуру у повному її розумінні (не тільки мода і тренди), друкують аналітичні та інформаційні матеріали. 

Реклама надалі є головним способом фінансування глянцевих видань, проте у сучасному розумінні вона стала якісною та естетичною, такою, яка вписується у концепцію журналів. Якщо раніше модні видання орієнтувались на Америку та Європу, то зараз відбувається пропаганда всього українського (традицій, культури, брендів та ін.).

Теми екології, гендеру, фемінізму, захисту тварин та благодійності у 21 столітті тепер висвітлюють видання, які прагнуть бути в топі. Перехід від твітер-свідомості розширює поле діяльності журналістів (наприклад, лонгріди). 

Глянцеві журнали позбуваються стереотипних уявлень про красу, натомість відображають реалістичну картинку і таким чином вона стає естетичною. Мода стає вільною: тепер це не тільки як дорогий одяг на подіумах, але  й те, що важливо для суспільства, те, чим “дихає та живе” певне покоління. Моделями стають звичайні люди, а plus size  тепер не недолік, а перевага. 

Зараз найперше модно бути свідомим, цікавим, розумним. Не так важливо, яка в тебе сумочка. Має значення світогляд та вчинки.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше