Що потрібно зробити, щоб не нудьгувати цієї осені

29 вересня 2017
Ігорішка
Як би ми не бажали, а температурні показники знижуються. І осіння пора вступає в свої володіння. Швидко скорочуються світлові дні й дедалі частіше ми починаємо прокидатись до сходу сонця, а робочий день закінчувати після його заходу. Дощові дні з пронизливим вітром зовсім не приносять радощів. Відбувається і зміна гардеробу з легких тканин до вовняних регланів, цупкого верхнього одягу. Уповільнюються природні процеси довкола нас і в нас самих. І, як наслідок, виникає осіньо-депресивний стан.

Як уникнути цієї проблеми? Не ховайся в самоті та не займайся самоїдством. Склади розклад не лише на день, тиждень, а на всю пору. Де б хотілось побувати: театри, галереї, кіно, музеї, фестивалі. Подорожуй, не обов'язково на довгі відстані, можна просто на інший кінець міста чи довкола його околиць. Намагайся бути активним. Запишись на курси чогось нового, бо ми ж звикли, що восени починаємо навчатись.

Ось перелік занять, які допоможуть тобі розвіяти смуток:

Закохайся в осінь…

Саме так! Дозволь собі закохатись у цю не менш чарівну, ніж інші, пору року – в осінь. Щодня спостерігай за змінами в природі, адже це дуже легко і буде сприяти концентрації твоєї уваги. Наприклад, поспостерігай за звичайним деревом біля твого дому чи офісу. Спочатку воно буде жовтим, потім багряним, а потім простелить до своїх і твоїх ніг пишний килим з листя. Ти можеш фотографувати ці моменти і створити з них потім слайд шоу. Чи вловити перший заморозок, коли все довкола вкрите інеєм, а на тротуарі лежить самотній листочок весь розмальований і можливо він нагадає тобі про тебе самого.
 

День згадувань, досягнень, хороши рис

У дощовий день візьми аркуш паперу і простий олівець та поринь у світ спогадів приємних моментів у житті. В довільній формі виклади це на папері, як твоїй уяві завгодно: чи то у формі малюнка, чи тексту. А потім візьми яскраві олівці й розмалюй свою роботу осінніми барвами. Навіть якщо у тебе нема художніх здібностей, ти просто можеш попідкреслювати важливі ключові слова. Від переповнення емоцій все заграє осінніми жовто-гарячими барвами й додасть тепла в душі.
 

День загадок

Якщо ти сімейна людина, то влаштуй прогулянку всією родиною до парку, навіть якщо там вогко. Одягніть гумові чоботи, візьміть парасолі й гайда в дитинство. Плюскіт в калюжах і радісний сміх від того ще ніхто невзмозі стримати. Захопи з собою м'яч і пограй в гру "Вгадай слово". Назбирайте природного матеріалу для екібани, аплікацій, закладок до книжок, гербарію.
 
Якщо ж ти ще юний для сімейного життя, то все те саме можна влаштувати з друзями. А потім, вдосталь награвшись на свіжому повітрі, влаштувати паті "Загадок" з безалкогольними трав'яними напоями з шипшини, ромашки, м'яти. До чаю замість цукру можна запропонувати мед - він набагато корисніший. Це підсилить ефект дитинства та безтурботності.


 

Відкрий в собі романтика

Лови момент заходу сонця. І не потрібно одразу ж протестувати. Обери для себе зручний день, можливо вихідний, і виберись десь на пагорб, бажано за містом. Тебе огорне неперевершене враження від побаченого, коли червона вогняна куля ховається чи за ліс, чи то за горизонт.
 
А що може бути романтичнішим за прогулянку на човні…
Чи ба отак… хто на що гаразд.
 

Думай про хороше, мрій про майбутнє, приділи час творчості

Відганяй від себе негативні думки. Поринь у світ мрій та сподівань. Вчені довели, що думки матеріалізуються. Тож думай про хороше і не чекай на миттєвий результат, адже все приємне трапляється несподівано. Можеш висловити свої мрії у формі колажа й повісити на стіні замість картини. Така зміна в твоєму інтер'єрі буде тебе підбадьорювати осінніми вечорами.
 
Хочеться всіх застерегти від того, що прояви поганого настрою, апатії, сонливості можуть викликати справжню депресію, яку вже потрібно лікувати у лікаря, а не порадами.

Твори, будь активним, не забувай про здоровий сон, правильне харчування й що ти в цьому світі не сам. Даруй свято іншим і радій сам від того.
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше